Takavuosien hittituote tekee paluun älypuhelimen kaveriksi – muistatko vielä tämän?

View-Master oli varsinainen hittilelu menneinä vuosikymmeninä. Moni 1970- ja 1980-luvuilla lapsuuttaan viettänyt on View-Masterin kautta katsellut pahvikiekolle liitettyjä stereokuvia. Nyt leluvalmistaja Mattel on tuonut View-Masterin takaisin, ja parannettu versio siitä on tulossa ensi syksynä.

Mattel esitteli ensimmäisen version nykyaikaisesta View-Masterista viime vuonna, ja silloin se oli lähinnä hyvin viimeistelty versio Googlen Cardboard-virtuaalitodellisuuslaseista. Muovirakenteiset lasit tarjosivat kohtuullisen laajan tuen eri puhelinmalleille, ja Yhdysvalloissa 30 dollarin (vajaat 28 euroa) hinnalla myydyt lasit olivat myös varsin kohtuuhintaiset. Tänä vuonna Mattel aikoo julkaista laseista päivitetyn version.

Gizmodo-sivusto pääsi tutustumaan View-Master Virtual Reality Viewer 2.0 -laseihin New Yorkissa järjestetyillä lelumessuilla, jossa Mattel esitteli uusia laseja. Gizmodon mukaan uusi malli sisältää muutamia mainioita parannuksia, kuten rullan linssien tarkennuksen säätöön sekä paremman tuen erikokoisille puhelimille. Lisäksi uusi malli sisältää kaiuttimet ja johdon, joka yhdistyy puhelimen kuulokeliitäntään. Näin äänet pääsevät laitteesta aiempaa paremmin ilmoille.

Uusien View-Master -lasien myynti alkaa syksyllä. Samalla hinta nousee hieman, eli Yhdysvalloissa uuden mallin hinnaksi tulee noin 40 dollaria (37 euroa). View-Masterille on saatavilla sekä Android- että iOS-sovellukset, eli virtuaalitodellisuudesta pääsee nauttimaan niin Android-puhelimien kuin iPhone-mallienkin kanssa. Toivoa sopii, että tämä varsin hauskalta vaikuttava kapistus tulee myös Suomessa myyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat