Muistatko vielä Salkkareiden Elsan? Näyttelijä Saara Pakkasvirta sai tarpeekseen Helsingistä

Saara Pakkasvirta nauttii pikkupaikkakunnan ilmapiiristä ja harrastaa aktiivisesti liikuntaa.

Pamela Tolan ohjaamassa Teräsleidit -elokuvassa näyttelevä Saara Pakkasvirta, 81, muutti viisi vuotta sitten Helsingistä Padasjoelle. Päätös ei ole näyttelijää kaduttanut, sillä hän on sopeutunut Päijät-Hämeessä sijaitsevan kunnan arkeen.

– Se on paikkakunta, jossa kaikki tervehtivät ja puhuvat keskenään, se on ihmeellinen paikka, Pakkasvirta naurahtaa Teräsleidit -elokuvan pressitilaisuudessa.

Muuton myötä karisivat myös kilot, sillä näyttelijä kertoi laihduttaneensa 18 kiloa liikunnan avulla. Vesijumppaa ja koiran kanssa ulkoileva Pakkasvirta sanookin kuntoilun parantaneen merkittävästi hänen terveyttään.

– Lande on vienyt astman ja sokeritaudin (diabeteksen).

Tuttu kasvo Salatut elämät -sarjasta

Pakkasvirta muistelee MTV Uutisille, miten työskenteleminen MTV:n teatterissa vuosina 1965-1973 oli opettavainen kokemus nuorelle näyttelijälle. Hän siirtyi 70-luvulla Helsingin kaupunginteatteriin ja myöhemmin KOM-teatteriin.

Jotku saattavat muistaa Pakkasvirran myös suositusta Salatut elämät -sarjasta, jossa hän esitti Elsa Toivion hahmoa vuonna 2010.

Pakkasvirran hahmo tutustui sarjassa Esko Koveron esittämään Ismo Laitelaan, jolle Toivio lahjoitti kauppansa kuoltuaan. Pakkasvirta muistelee lämmöllä kokemustaan suositussa saippuasarjassa.

– Luulin, että he (Salkkareiden tuotantotiimi) olisivat kyllästynyttä porukkaa, jotka vaan kuvaavat loputtomiin. Kaikki tekivät kuitenkin innoissaan duunia ja olivat iloisia, Pakkasvirta naurahtaa.

Tammikuussa ensi-iltansa saavassa Teräsleidit -elokuvassa Pakkasvirta näyttelee Leena Uotilan esittämän Inkerin Sylvi-siskoa. Pamela Tolaa Pakkasvirta kuvaa tarkaksi ja erittäin mukavaksi ohjaajaksi.

Näyttelijä pääsi myös heittäytymään roolissaan yhdessä Samuli Niittymäen kanssa, kun kaksikko päätyy elokuvassa yhteiseen sänkyyn.

– Elokuvassa on muutama rohkea kohtaus, jotka tehtiin kunnioittavasti. Samuli on oikein kiva (vastanäyttelijä), Pakkasvirta toteaa hymyillen.

Päivitetty 2.1.2020 Korjattu Leena Uotilan nimi oikein.

Lue myös:

    Uusimmat