Muistatko vielä Salkkareiden Elsan? Näyttelijä Saara Pakkasvirta sai tarpeekseen Helsingistä

Saara Pakkasvirta nauttii pikkupaikkakunnan ilmapiiristä ja harrastaa aktiivisesti liikuntaa.

Pamela Tolan ohjaamassa Teräsleidit -elokuvassa näyttelevä Saara Pakkasvirta, 81, muutti viisi vuotta sitten Helsingistä Padasjoelle. Päätös ei ole näyttelijää kaduttanut, sillä hän on sopeutunut Päijät-Hämeessä sijaitsevan kunnan arkeen.

– Se on paikkakunta, jossa kaikki tervehtivät ja puhuvat keskenään, se on ihmeellinen paikka, Pakkasvirta naurahtaa Teräsleidit -elokuvan pressitilaisuudessa.

Muuton myötä karisivat myös kilot, sillä näyttelijä kertoi laihduttaneensa 18 kiloa liikunnan avulla. Vesijumppaa ja koiran kanssa ulkoileva Pakkasvirta sanookin kuntoilun parantaneen merkittävästi hänen terveyttään.

– Lande on vienyt astman ja sokeritaudin (diabeteksen).

Tuttu kasvo Salatut elämät -sarjasta

Pakkasvirta muistelee MTV Uutisille, miten työskenteleminen MTV:n teatterissa vuosina 1965-1973 oli opettavainen kokemus nuorelle näyttelijälle. Hän siirtyi 70-luvulla Helsingin kaupunginteatteriin ja myöhemmin KOM-teatteriin.

Jotku saattavat muistaa Pakkasvirran myös suositusta Salatut elämät -sarjasta, jossa hän esitti Elsa Toivion hahmoa vuonna 2010.

Pakkasvirran hahmo tutustui sarjassa Esko Koveron esittämään Ismo Laitelaan, jolle Toivio lahjoitti kauppansa kuoltuaan. Pakkasvirta muistelee lämmöllä kokemustaan suositussa saippuasarjassa.

– Luulin, että he (Salkkareiden tuotantotiimi) olisivat kyllästynyttä porukkaa, jotka vaan kuvaavat loputtomiin. Kaikki tekivät kuitenkin innoissaan duunia ja olivat iloisia, Pakkasvirta naurahtaa.

Tammikuussa ensi-iltansa saavassa Teräsleidit -elokuvassa Pakkasvirta näyttelee Leena Uotilan esittämän Inkerin Sylvi-siskoa. Pamela Tolaa Pakkasvirta kuvaa tarkaksi ja erittäin mukavaksi ohjaajaksi.

Näyttelijä pääsi myös heittäytymään roolissaan yhdessä Samuli Niittymäen kanssa, kun kaksikko päätyy elokuvassa yhteiseen sänkyyn.

– Elokuvassa on muutama rohkea kohtaus, jotka tehtiin kunnioittavasti. Samuli on oikein kiva (vastanäyttelijä), Pakkasvirta toteaa hymyillen.

Päivitetty 2.1.2020 Korjattu Leena Uotilan nimi oikein.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja