Mainos

Muistatko Salkkareiden Aamun? Roolissa loistanut Henna Tanskanen tähdittää uutta lastenelokuvaa

Onneli ja Anneli -elokuvassa nähtävä Henna Tanskanen ei haaveile ainoastaan elokuvarooleista. 

NäyttelijäHenna Tanskanen tuli suurelle yleisölle tutuksi näyteltyään Aamua Salatuissa elämissä vuosina 2001-2003. Nyt hänet voi nähdä uusimmassa Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvassa. 

Tanskanen kertoo olevansa juuri nyt melko paljon kameran edessä, mutta myös muut asiat kiinnostavat. Näyttelemisen ohella hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta, suunnittelee omaa näytelmäprojektia ja on 5- ja 3-vuotiaiden lasten äiti. 

Tanskanen odottaa innolla lastensa reaktiota uuteen elokuvaan. 

– Pidän aina siitä, jos heille tulee se olo, että voivat tehdä mitä vain hyvää. Tässä esimerkiksi on teemana se byrokratian vastustaminen. 

Unelmat käyvät toteen

Onneli ja Anneli oli Tanskaselle eräällä tapaa unelmien täyttymys. 

– Minulla on aina ollut toiveena päästä lastenelokuvaan. Käsittämättömän hyvä tsägä, että pääsen lastenelokuvaan ajamaan traktoriakin! Ja sitten olen saanut olla merenneitonakin eräässä nimeltämainitsemattomassa projektissa, nainen nauraa. 

Tulevaisuudessa Tanskanen haaveilee voivansa kehittää uudenlaista teatteriprojektiaan 00100 Ensemble -kollektiivin kanssa. Myös perinteisempiä teatterihaaveita löytyy. 

– Rooleista Lady Macbeth! Vain Lady Machbeth puuttuu. Traktori, merenneito, Lady Macbeth, hän maalailee täydellistä kokonaisuutta.

Salkkareissa ja lastenelokuvassa samaa

Salattujen elämien kuvaustahtia Tanskasella ei ole ikävä. 

– Katsoin juuri vanhaa kalenteriani niiltä ajoilta. Olen mennyt aamulla seitsemäksi kuvauksiin, kymmeneksi kouluun ja kahdelta koulusta takaisin kuvauksiin, jotka kestivät kahdeksaan, hän päivittelee. 

Saippuasarjaa ja lastenelokuvaa yhdistää kuitenkin yksi yllättävä asia, josta näyttelijä nauttii. 

– Mikä siinä on makeeta, on se satumaailma. En mä hirveästi ole muuttunut siitä kuusitoistavuotiaasta, edelleen eletään siinä satumaailmassa, leikitään, että jos tää olisikin tätä, Tanskanen pohtii. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja