Muista maltti joululiikenteessä – tässä jouluruuhkien pahimmat paikat

Joulu lähestyy ja ihmiset lähtevät tien päälle ennen pyhiä. Joulun menoliikenteestä odotetaan vilkasta, muttei erityisen ruuhkaista.

Liikenneviraston arvion mukaan joulun menoliikenne alkaa vilkastua puolen päivän jälkeen tiistaina 22.12. Vilkkainta liikenne on aatonaattona keskiviikkona 23.12., jolloin liikennettä on normaalia enemmän välillä kello 11-17. Menoliikenteen vilkkaimpia teitä ovat Helsingistä pois johtavat tiet Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon suuntaan.

– Nopeudet saattavat Etelä-Suomen pääteillä hieman laskea ja myös isojen kaupunkien lähialueille voi kertyä lyhyitä jonoja menoliikenteen vilkkaimpina tunteina. Liikenne sujuu kuitenkin todennäköisesti varsin hyvin, mikäli ajokeli on normaali ja liikenneonnettomuuksilta vältytään, kertoo liikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius.

Paluuliikenne on puolestaan vilkkaimmillaan sunnuntaina 27.12. puolesta päivästä eteenpäin. Vilkkainta liikenne tulee olemaan valtatiellä 4 Lahdesta Helsinkiin.

Liikenteen sujuvuuden varmistamiseksi jokaisen on hyvä muistaa turvallisen liikenteen perussäännöt. Matka kannattaa suunnitella etukäteen ja siihen kannattaa varata riittävästi aikaa. Lisäksi mahdollisuus joustaa lähtöajankohdan suhteen ruuhkahuipun välttämiseksi tekee matkanteosta mukavampaa. Liikenteen sujuvuutta auttaa myös riittävät turvavälit ja turhien ohitusten välttäminen. Ruuhkaisessa letkassa ohittaminen ei käytännössä juurikaan nopeuta matkantekoa, vaan aiheuttaa helposti koko jonon keskinopeuden laskun.

Ennen matkaa on hyvä myös tarkistaa sääennusteet matkan varrelta. Lisäksi auton talvikunnon varmistaminen on hyvä suorittaa ajoissa. Muista siis tarkistaa ja lisätä riittävän pakkaskestävää pissapojannestettä ja säätää rengaspaineet lämpötilan ja lastin mukaan sopiviksi.

Lue myös:

    Uusimmat