Mainos

MTV3:n vaaliasiantuntija: Perussuomalaisten kannattajat epävarmempia kuin muiden

MTV3:n tuoreen kuntavaalien kannatuskyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on notkahtanut aiemmista mittauksista.

Tuoreessa kyselyssä puolueen kannatus on pudonnut 15,2 prosenttiin syyskuun 16,8 prosentin lukemista.

MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professori Kimmo Grönlundin mukaan notkahdusta selittää muun muassa perussuomalaisten vahva leimautuminen johtajaansa.

– Kunnallisvaalit on leimallisesti paikallisvaalit. Tässä korostuu vielä enemmän se, että puolue on niin keskeisesti henkilöitynyt Timo Soiniin. Kunnallisvaalissa kuitenkin äänestetään niistä kotikunnan asioista.

Grönlundin mukaan perussuomalaisilla vaikuttaa myös olevan yhteinen ongelma vihreiden kanssa.

– Näyttäisi myös, että perussuomalaisten kannattajat ovat hieman epävarmempia kuin muiden puolueiden kannattajat sen suhteen menevätkö lainkaan uurnille. Perinteisesti ainoastaan vihreillä on samanlaisia ongelmia.

Vihreille tuore kysely povaa reilua kahden prosentin nousua edelliseen mittaukseen nähden. Grönlundin mukaan vasta vaalipäivä näyttää puolueen todellisen tilanteen.

– Vihreät oli pitkään puolue, joka meni eteenpäin kaikissa vaaleissa, kunnes sitten viime vuoden eduskuntavaaleissa tuli takapakkia. Kyllähän tämä puoluejohtoa varmasti lämmittäisi, jos tällainen noin 10 prosentin kannatus toteutuisi. Mutta vihreiden kannattajissa on paljon sellaisia, jotka miettivät vielä, että vaihtaako puoluetta tai mennäkö ollenkaan äänestämään.

(MTV3)

Katso Kimmo Grönlundin haastattelu (Seitsemän uutiset 24.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.