Mainos

MTV3:n uutisankkuri WTC-iskuista: Mietin, millaiseen maailmaan lapseni syntyy

Tasan kymmenen vuotta sitten MTV3: n uutisankkuri Maija Lehmusvirta valmistautui tavanomaiseen uutislähetykseen. Vilkaisu tv-ruutuun käänsi päivän kuitenkin päälaelleen. Kuvissa oli savuava torni.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että kyse oli jostain action-elokuvasta. Sitten tajusin, että se oli uutiskanava CNN:n kuvaa, ruudussa luki "Breaking News" ja "Live" eli se oli suoraa kuvaa keskeltä New Yorkia. Silloin alkoi kiire toimituksessa, Lehmusvirta muistelee.

Ensimmäinen uutislähetys koottiin ennätysajassa. Lehmusvirta oli ensimmäisen kerran ruudussa vain 20 minuutin kuluttua ensimmäisen koneen törmäyksestä eli Suomen aikaa kello 16.

– Kerroin kaiken, mitä tiesimme. Siihen meni alle minuutti. Myöhemmin iltapäivällä ja illalla teimme pitkiä ylimääräisiä uutislähetyksiä, joissa kerroimme katsojille uutta tietoa sitä mukaa kun sitä tuli. Konkarikollegani Upi Martikainen muun muassa selosti toisen tornin romahduksen suorassa lähetyksessä.

Paluu muistoihin illalla

Lehmusvirran mukaan kymmenen vuoden takaisia tapahtumia oli mahdoton käsittää, vaikka uutistyössä on varauduttava ikäviin uutisiin.

– Se herätti ison turvattomuuden tunteen. Olin silloin viimeisilläni raskaana ja juuri jäämässä äitiyslomalle. Muistan miettineeni monta kertaa, millaiseen maailmaan lapseni syntyy.

Lehmusvirta on ruudussa tänäänkin, koko maailmaa ravistelleen tapahtuman muistopäivänä.

– Nyt muistopäivänä tietysti palaa noihin hetkiin ja tunnelmiin 10 vuotta sitten ja yrittää ymmärtää mitä oikein tapahtui ja mihin kaikkeen se johti. Vaikka työn puolesta aina toivoo isoja uutisia, toivottavasti mitään vastaavaa ei enää ikinä tapahdu.

Katso tästä MTV3:n ensimmäinen uutislähetys iskuista:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.