Mainos

MTV3:n kysely: Puolet suomalaisista kannattaa neuvottelupuolueita

Yli puolet suomalaisista haluaa, että käynnissä olevat hallitusneuvottelut käydään loppuun mukana olevilla puolueilla. 54 prosenttia on sitä mieltä, että hallitus muodostetaan kuuden mukana olevan puolueen kesken.

Hieman reilu kolmannes haluaa käynnissä oleviin neuvotteluihin muutoksen. 36 prosenttia suomalaisista haluaisi, että uudet neuvottelut aloitettaisiin eri puolueilla. Tulokset selviävät MTV3:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Suomalaiset haluaisivat uuteen hallitukseen kolme suurinta puoluetta. SDP on maan suosituin hallituspuolue, sen ottaisi hallitukseen 83 prosenttia vastanneista. Kokoomuksen näkee hallituksessa 73 prosenttia kansasta. Perussuomalaisten osuus samalla mittarilla on 72 prosenttia.

Kaikkein vähiten kannatusta hallituspuolueeksi sai vihreät, 20 prosenttia. Kristillisdemokraatit, RKP, vasemmistoliitto ja keskusta saivat kannatusta kukin noin 30 prosenttia.

Pääministeri halutaan kokoomuksesta

Pääministeri halutaan selkeästi kokoomuksesta. 64 prosenttia vastaajista tahtoisi pääministerin suurimmaksi nousseesta puolueesta. Kakkoseksi pääministerikilvassa nousi SDP 16 prosentin kannatuksella.

Tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten asennetta EU-maiden tukemiseen. 45 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi olla mukana tukitoimissa lainoin ja takauksin. 39 prosenttia ei hyväksy tukemista. 16 prosenttia ei sen sijaan osaa sanoa kantaansa.

Taloustutkimus haastatteli tutkimukseen yli tuhatta 18 vuotta täyttänyttä suomalaista 27.-30. toukokuuta internet-paneelinsa avulla. Tulokset painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestöä vastaavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.