MTV Uutislive: ”Kaikki halusivat selfien Stubbin kanssa”

31:00

Pitkäjänteinen aktiivisuus sosiaalisessa mediassa on korvaamaton apu poliitikolle.

Tätä mieltä ovat sosiaalisen tv:n tuottaja Martti Lindholm MTV Mobile & Servicestä sekä MTV Uutisten politiikan toimittaja Mari Haavisto.

Alexander Stubb on tviitannut vuoden 2009 huhtikuusta eteenpäin ja hänellä on pitkä suhde sitä  kautta suomalaisiin. Hän keskustelee heidän kanssaan ja tuo aktiivisesti omia näkemyksiään julki, toteaa Lindholm.

Eilistä MTV:n suurta vaaliväittelyä vetämässä ollut Mari Haavisto arvioi, että some-aktiivisuus onkin vaikuttanut merkittävästi siihen, että Stubbin suosio on korkealla juuri nuorten keskuudessa.

– Meillä oli eilen vaaliväittelystudiossa noin 60 nuorta, joita kehotimme ennen lähetystä ottamaan vapaasti selfie-kuvia ehdokkaiden kanssa. Nuoret käytännössä juoksivat Stubbin luo saadakseen selfie-kuvan hänen kanssaan. Stubbin vieressä ollut Paavo Väyrynen oli tilanteessa melko lailla suupielet alaspäin.

Sekä Lindholm että Haavisto ovat sitä mieltä, että ehdokkaiden tulisi olla aktiivisia somessa myös silloin, kun vaalit eivät ole käynnissä.

-Esimerkiksi presidentinvaaleissa ehdokkaat ilmestyivät someen hetkeksi aikaa ja kun vaalit ovat ohitse, he katosivat kuin tuhka tuuleen, sanoo Lindholm.

Pekka Haavistolla oli somessa tuhansia seuraajia, eikä hän ole käyttänyt tätä yhtään hyödyksi vaalien jälkeen, hämmästelee Haavisto.

Lindholm ja Haavisto keskustelivat sosiaalisen median roolista vaaleissa tänään MTV Uutislivessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja