Mainos

Näin sujui joulun vietto – MTV Uutiset seurasi hetki hetkeltä

MTV Uutiset seurasi hetki hetkeltä joulun viettoa. Aihetta koskevat uutiset päivitettiin tähän artikkeliin. 

Tapaninpäivä, lauantai 26.12

20.00 11-vuotias poika on kadonnut iltapäivällä Pomarkussa. Aiheesta lisää täällä.

19.56 Oulussa rakenteilla oleva puurakenteinen omakotitalo tuhoutui lähes täydellisesti tulipalossa. Palo uhkasi voimakkaan tuulen johdosta levitä viereiseen rakennukseen. Sammutustyöt olivat hieman ennen iltakahdeksaa edelleen käynnissä.

17.52 Pyhäjoella 8-tiellä kaksi henkilöautoa on kolaroinut. Pelastuslaitoksen mukaan autoissa oli yhteensä neljä ihmistä, koira ja kissa. Kaksi henkilöä kuljetettiin ensiapuun tarkastettavaksi.

17.29 Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksessa on ollut kahden turvapaikanhakijan välinen tappelu. Toinen miehistä sai nyrkiniskun kasvoihinsa, mutta lyönnistä aiheutuneet vammat eivät olleet vakavia. Poliisi kävi paikalla selvittelemässä tilannetta.

17.24 Toholammella kaksi henkilöautoa on kolaroinut liukkaalla tiellä. Autojen kyydissä oli neljä henkilöä, mutta pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja.

15.45 Vielä iltapäivällä 15 aikaan eilisten kovien tuulten aiheuttamia sähkökatkoja oli noin 1100 kotitaludessa. Eniten sähkökatkoja iltapäivällä oli Pohjois-Savossa Varkaudessa, jossa sähköttömiä asiakkaita oli noin 450.  

14.16 MTV Uutiset kävi tapaninpäivän kunniaksi kärryajelulle Helsingin Seurasaaressa. Väkeä tuli saareen sankoin joukoin kello 13 aikaan iltapäivällä.

13.20 Kovan tuulen aiheuttamia tuhoja on paljastunut eri puolilla maata. Lukija lähetti kuvan tuulen kaatamista puista Espoossa.

12.59 Henkilöauton kuljettaja on loukkaantunut vakavasti rajussa ulosajossa Virolahdella. 

12.00 Puunkaadossa ollut mies joutui sairaalahoitoon Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla

11.13 Vaikka Ilmatieteen laitos lupaa tuulten heikkenevän iltaa kohti mennessä, ovat tuulenpuuskat aiheuttaneet monin paikoin vahinkoja. MTV Uutisten lukija lähetti kuvan pihalle kaatuneesta isosta koivusta.

10.21 Viime yö on ollut lähes koko maassa verrattain rauhallinen, kertovat eri poliisilaitokset. Jutun voit lukea täältä.

8.58 Tuulituhot yltyvät.  Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla yhdeksän aikaan yhteensä reilut 8000. Sähkökatkoja on noin 45 kunnassa.  

8.28 Tuuli katkoo sähköjä nyt etenkin Keski-Suomessa. Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla kahdeksan jälkeen yhteensä reilut 7 000.

8.26 Joulupäivän iltana saatiin monin paikoin ihastella kirkkaana loistavaa täysikuuta. Kurkkaa MTV Uutisten keräämää kuvagalleriaa täältä. 

8.06 Nuori nainen raiskattiin tänään aamuyöllä kahden ulkomaalaisen miehen toimesta Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskan keskustassa, kertoo poliisi. Lue lisää täältä.

7.38 Lännestä saapuneet kovat tuulet ovat katkoneet yöllä sähköjä useista tuhansista kodeista. Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla seitsemän jälkeen yhteensä reilut 4 000. Sähkökatkoja on noin 25 kunnassa.   

Joulupäivä, perjantai 25.12

22.48 Joulupäivä on tähän mennessä sujunut Suomessa ilman suurempia onnettomuuksia.

22.10 Harjavallassa palokunta on sammuttanut saunan löylyhuoneessa syttyneen palon.

22.00 Taivaalla loimottaa tänä yönä täysikuu. Viimeksi täysikuu on osunut jouluun vuonna 1977.

20.30 Jouluna on jälleen pidetty yllä perinteitä. Moni on käynyt viemässä hautausmaalle kynttilän läheisten muistoksi.

19.50 Joulupäivän illaksi ennustetaan kovia tuuli monin paikoin. Huomenna sää muuttuu talvisemmaksi.

19.00Poliisin joulupäivä on sujunut rauhallisesti pohjoisessa ja pääkaupunkiseudulla. Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että tehtävää on ollut vähemmän kuin tavallisena viikonlopun päivänä. Helsingin poliisi tosin arvioi, että illan tullen meno vilkastuu.

17.45 Laukaassapoliisikoira löysi iltapäivällä puoli neljän maissa naisen, joka oli ollut kateissa aamusta asti. Löydetty nainen toimitettiin kylmettymisen takia hoitoon.

16.10 Osassa maata joulupäivänä näyttää tuulleen melko lailla, ainakin rannikolla tuuli on nostattanut aaltoja. Lukijamme lähetti kuvan joulupäivän näkymistä Porissa.

13.00 MTV Uutisten lukija lähetti terveisiä Tarvasjoelta, missä joulupäivänä löytyi metsästä kasa suppilovahveroita

12.48 Poliisipartio pysäytti eilen illalla joulupukin ajaman henkilöauton Valtatie 25:llä Nummelassa. Kävi ilmi, että joulupukilla ei ollut ajo-oikeutta ja autokin oli katsastamaton. Poliisi poisti autosta rekisterikilvet ja antoi pukille sakot. 

11.38 Carunan häiriökartan mukaan jo yli tuhat kotitaloutta sähköttä Pohjanmaalla Närpiön alueella puolen päivän maissa. Pohjanmaalle on luvattu kovaa tuulta täksi päiväksi.

11.33 Helsingin pelastus- ja ensihoitopalvelu kertoo jouluaaton olleen rauhallinen. Ensihoitopalvelun osalta kerrotaan, että jouluaatto oli viime vuotta rauhallisempi, mutta tehtävämäärän  osalta normaalia vuorokautta vilkkaampi. Tehtäviä oli 177 ja ensihoitajia työllistivät erilaiset tapaturman, alkoholimyrkytykset ja väkivallanteot.

11.11 Poliisi kertoo, että tänään aamulla klo 8 aikaan tuntematon henkilö yritti sytyttää tyhjillään olleen koulun seinää tuleen Turussa. Lue lisää täältä.

9.16 Lounais-Suomen poliisi tiedottaa, että raumalaisen miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn jouluyönä. Mies oli riitaantunut naisystävänsä kanssa ja sen jällkeen heittänyt naisystävän lattialle ja pahoinpidellyt. Nainen kuljettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

9.16 Oulun poliisilaitoksen mukaan Alavieskassa mies pahoinpiteli vaimoaan nyrkein ja potkaisemalla viime yönä. Poliisi otti miehen kiinni.

9.14 Oulun poliisi kertoo, että viime yönä kolmea miestä pahoinpideltiin Jäälin ostoskeskuksen alueella. Poliisi mukaan pahoinpitelijä oli kaikissa tapauksissa sama. Tekijä ehti poistua paikalta ennen partion tuloa. Poliisin saamien tietojen mukaan kyseessä on ollut n. 20- vuotias, n. 190 cm pitkä ja hoikka mies.

8.56 Kova tuuli saattaa kaataa puita tänään Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa tuulen nopeus voi olla puuskissa 20 metriä sekunnissa.  

8.20 Poliisia ovat jouluyön aikana työllistäneet pääasiassa rattijuopot, pahoinpitelyt ja perheväkivaltakeikat, lue juttu täältä.

Jouluaatto, torstai 24.12.

19.40 Ulkoministeriö toivottaa hyvää joulua suloisen eläinvideon myötä:

19.05 Vanhempi pariskunta on kuollut tulipalossa Pirkanmaan Hämeenkyrössä. Aiheesta lisää täältä.

18.38 Haudoilla käynti kuuluu monen suomalaisen jouluperinteeseen. Itä-Uudenmaan poliisi twiittasi Järvenpään hautausmaalla loimunneen kynttilämeren:

18.14 Mustasta joulusta voi ottaa myös ilon irti, kuten Helsingin Marjaniemen rannalle koottu hiekkatonttu osoittaa!

16.13 Finnair välittää Twitterissä hyvän joulun toivotuksen laulun muodossa:

15.07 Lumettoman joulun vuoksi pukit ottivat Kotkassa reen sijasta moottoripyörät allensa!

14.28 Vähävaraisten joulujuhla on kerännyt Helsingin Messukeskukseen arviolta yli 1200 ihmistä. 

14.20 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö välitti Twitterin kautta jouluterveiset.

13.00 Jouluaaton sää vaihtelee reippaasti maan eri osissa. Pohjoisessa lunta riittää, etelässä ei.

12.00 Joulurauha julistetaan Turusta, Vanha Suurtori on täynnä väkeä. Valtaosa kaupoista sulkee ovensa. 

Jos kuva ei näy, sen voi katsoa täältä.

11.30 Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla on syttynyt aamulla navettapalo. Navetassa oli yhteensä noin 40 eläintä, joista osa on saatu pelastettua. Navetta oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

11.19 Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa yksi ihminen loukkaantui lievästi, kun auto ajoi ulos tieltä. Kyydissä oli yksi aikuinen ja yksi lapsi, lapsi selvisi tilanteesta vammoitta.

10.50 Hämeen poliisin mukaan virkavallalla on ollut tehtäviä suunnilleen viikonloppuyön verran. Rattijuoppoja on jäänyt Hämeessä poliisin haaviin seitsemän. Päihtyneenä on autoiltu muun muassa Forssassa ja Nastolassa. Aattoaamuna poliisilla on ollut kotihälytyksiä.

10.45 Kaupat ovat auki vielä reilun tunnin. Huomenna kaupat ovat joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kiinni.

10.25 Joulupukki on ehtinyt jo pitkälle! Punanuttu oli vauhdissa moottoritiellä Britanniassa, BBC kertoo Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa videon täältä.

8.30 SPR kertoo, että Hyvä Joulumieli -keräys on tuottanut ennätystuloksen. Keräykseen oli aattoon mennessä lahjoitettu reilut 1,7 miljoonaa euroa. Keräyksen järjestävät SPR ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Keskiviikko 23.12

19.25 Joulun menoliikenne on rauhoittumassa koko maassa, kerrotaan Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta. Menoliikenteen ruuhkaisimmat hetket olivat kello 14-17.

Tällä hetkellä liikennettä on eniten Keski-Suomen ja Kainuun seuduilla. Varsinaiset ruuhkat alkavat kuitenkin olla ohi.

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan STT:lle, että joulun menoliikenteen vilkkain päivä on sujunut hyvin. Suurilta, liikenteen pitkiksi ajoiksi kokonaan pysäyttäviltä onnettomuuksilta on vältytty. Päivän aikana tapahtui kuitenkin useita kolareita ja ulosajoja ympäri Suomea.

19.15 Poliisi kertoo, että aatonaaton liikenteessä sattui Jokilaaksojen alueella eri puolilla useita ulosajoja sekä pieniä peltikolareita.

Nelostiellä henkilöautoja ajoi ojaan Pyhäjärvellä ja Kärsämäellä sekä Siikalatvalla Leskelän kylän kohdilla säiliörekka. Ulosajoissa ei tullut loukkaantumisia.

Lisäksi Raahessa sattui valoristeyksessä kahden henkilöauton välinen onnettomuus, jossa kukaan ei loukkaantunut. Kalajoella autoilija ja pyöräilijä kolaroivat ja polkupyöräilijä kuljetettiin ambulanssilla tarkastukseen Keski-Pohjanmaan Keskussairaalaan Kokkolan.

Ylivieskassa poliisi pysäytti autoilijan, jonka epäillään kuljettaneen autoa huumausaineita nauttineena. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

19.10 Joulupukki on lähdössä pitkälle matkalleen. Tunnelmia valmisteluista Rovaniemeltä voit seurata täällä.

17.26 Poliisin mukaan henkilöauto ja ambulanssi törmäsivat toisiinsa Liperissä Onkisalmensillalta noin 1,5 kilometriä Heinäveden suuntaan. Heinäveden suunnasta tullut henkilöauto joutui luisuun ja törmäsi vastaan tulleeseen ambulanssiin. Törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Tien toinen kaista on käytössä ja pelastuslaitos ohjaa liikennettä.

16.14 Liikenneviraston mukaan menoliikenteen ruuhkahuippu on kello kuuden aikaan.

15.19 Liikennevirasto huomauttaa, että erityisesti kaupunkien ulosmenoväylillä voi olla ruuhkaista.

14.50 Ruuhkaa piisaa muuallakin kuin liikenteessä. Helsingin Stockmannin kalatiskillä on jonotettu tunteja. #stockankalatiskilive

14.27 Joulupukki bongattu moottoripyöräilemästä Helsingin keskustassa!

14.07 Liikenne Kemintiellä Iissä kulkee jälleen molempiin suuntiin. Alueella on edelleen ruuhkaa.

13.34 Aatonaatto veden äärellä näyttää hyvin erilaiselta Virroilla ja Pohjanmaalla.

13.19 Liikenneonnettomuus Hämeenlinnanväylällä Vantaalla.

13.10 Henkilöauto ajoi ulos Sinisellätiellä Keiteleellä. Osallisena kaksi henkilöä, jotka on kuljetettu terveyskeskukseen tarkistettavaksi.

13.03 Rekan ja henkilöauton nokkakolari Kemintiellä Iissä.

12.55 Tässä Oulun poliisin tunnelmallinen joulutervehdys.

12.38 Henkilöauto ajoi kuorma-auton perään Kehä I:llä, tien toinen kaista on poikki Otaniemestä vähän matkaa Leppävaaraan päin.

12.18 Presidenttipari toivottaa hyvää joulua! 

12.08 Menoliikenne on vilkastumassa. Liikenneviraston mukaan menoliikennettä pääkaupunkiseudulta poispäin alkaa olla lähes 2000 autoa tunnissa.  

11.18 Joulupukki toivottelee jo hyvää joulua vielä sulien vesien ääreltä. 

 

11.02 Suomen poliisi toivottaa hyvää joulua!

10.46 Liikenneonnettomuus Sepäntiellä Kauhajoella.

10.26 Kahden auton kolari Norra Larsmovägenillä Luodossa. Autoissa oli kolme ihmistä.

9.26 Birgitta Tarviainen toivottaa hyvää joulua Karttulasta!

5.20 Sateet osuvat juuri vilkkaimman liikennehuipun aikaan Suomen etelä- ja keskiosassa. Ajokeli on suurimmassa osassa maata selkeä, mutta varovaisuuta on syytä noudattaa etenkin maan keskiosassa.

3.12 Joulun menoliikenne on tänään vilkkaimmillaan. Ruuhkaisinta ennustetaan olevan klo 11–17 välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.