MTV Uutiset seurasi: Näin juhannuksen vietto sujui Suomessa

Millainen on juhannuksen paluuliikenne? Tieliikennekeskuksen päällikkö kertoo pahimmat ruuhkapaikat ja -ajat 4:16
Nämä ovat juhannuksen paluuliikenteen pahimmat ruuhkapaikat

Juhannusta vietetään tänäkin vuonna poikkeusoloissa, vaikka koronaepidemia on hieman laantunut ja rajoituksia on purettu asteittain. MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa juhannuksen tapahtumia.

Voit myös lähettää kuvia juhannuksen vietosta tai tapahtumista MTV Uutisten Whatsappiin. 

WhatsApp_MTV3_Stripe_


Seuranta on päättynyt. Kiitos ja aurinkoista kesän jatkoa kaikille seuranneille!


20.44 Länsi-Suomen merivartioston mukaan tänä juhannuksena tehtävämäärä kasvoi 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Nousu selittynee lämpimällä säällä, mutta edelleen jatkuva koronatilanne ja sen myötä vähentynyt ulkomaanmatkailu voivat myös vaikuttaa asiaan.

Viikonlopun aikana merivartiosto pelasti esimerkiksi Mäntyluodossa miehen, joka oli pudonnut moottoriveneestä virtsatessaan.

Olkiluodossa kaksi henkilöä joutui veden varaan vesiskootterin vajotessa heidän altaan.

Merivartiostoa työllistivät myös muun muassa Merimaskussa rajusti karille ajanut moottorivene sekä Nauvossa uppoamisvaarassa ollut purjevene.

Yleisesti ottaen merivartiosto huomasi juhannuksen aikana ilahduttavaa kehitystä vesiliikenteen turvallisuudessa ja ihmisten käytöksessä.

19.26 Venepoliisi kertoi, miten juhannus sujui vesillä.

Millainen oli venepoliisin juhannus? Helsingin poliisilaitoksen komisario kokoaa juhannuksen tapahtumia 3:13

18.51 Taivalkoskella paikallista miestä pahoinpideltiin yksityisasunnossa pesäpallomailalla, poliisi tiedottaa.

Kuusamossa taas vuokramökillä ollutta ulkopaikkakuntalaista pahoinpideltiin nyrkkiraudalla. Poliisi kirjasi molemmat törkeiksi pahoinpitelyiksi.

Kuusamon Käylässä kadonnut henkilö löytyi tänään Oulusta muun viranomaistoiminnan yhteydessä.

Koillismaan teillä on sattunut useita porokolareita juhannuksena.

Lauantaina iltapäivällä Pudasjärven Syötteellä Karsikkoperäntiellä autoilijan epäillään ajaneen tahallaan kolmen poron päälle ja paenneen paikalta.

Poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta.

16.43 Vantaan Kuusijärven uimarannalla juhannusaattona tehtyä puukotusta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa.

Puukotus tapahtui varhain juhannusaaton aamuna. Kahden miehen välille syntyi yhteenotto, jonka tuoksinnassa 26-vuotias mies sai teräaseesta vamman keskivartaloonsa.

Yksi poliisin kiinni ottamista henkilöistä on yhä poliisin hallussa.

16.35: Itä-Uudenmaan poliisin mukaan juhannuksen paluuliikenne alkaa olemaan vilkkaimmillaan seiskatiellä. 

16.19 Lounais-Suomen poliisilaitoksen juhannus sujui odotetun kiireisesti, poliisi tiedottaa Twitterissä.

Poliisi hoiti Lounais-Suomessa noin 1 300 hälytystehtävää ja teki ennalta ehkäisevää valvontaa.

Poliisia työllistivät muun muassa rattijuopot, pahoinpitelyt ja häiriökäyttäytyminen.

15.45: Oulun poliisi mukaan juhannuksen paluuliikenne Koillismaalla on erittäin vilkasta. Jonoja muodostuu etenkin valtatielle 20. 

15.38 Suomenlahden merivartioston mukaan juhannuksen juhlijat pysyivät kohtuullisen hyvin maissa, eikä veneilemään lähdetty alkoholin nauttimisen jälkeen.

Sunnuntaina aamyöstä mies menehtyi Raaseporissa yritettyään sukellusta laiturin ali. Muita vakavia onnettomuuksia merivartiosto ei kohdannut.

Merivartiosto johti sunnuntaina iltapäivällä yhteensä 41:een meripelastus- ja avustustehtävää. Lisäksi merivartioston yksiköt osallistuivat 17:een ensihoidon tai pelastuksen tehtävään.

Huvialusliikenne oli merivartioston mukaan vilkasta.

14.42: Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan juhannuksen olleen kiireinen, mutta odotusten mukainen. Hälytystehtäviä juhannuksen aikaan on ollut yli 1 300. 

– Hyvää juhannuksen vietossa toistaiseksi on ollut se, ettei yhden tapon yrityksen lisäksi muita ihmishenkiä tai vakavia loukkaantumisia vaatineita onnettomuuksia eikä rikoksia ole tullut poliisin tietoon. Valitettavin tapahtuma oli Taivassalossa tapahtunut ihmisen hukkuminen, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa. 

14.34: Juhannus on työllistänyt poliisia myös Rovaniemellä. Poliisilla on selvityksen alla viikonlopun ajalta useita pahoinpitelyjä, rattijuopumusepäiltyjä, liikennetehtäviä sekä vahingontekoja.

Keskustan ravintoloissa ja terasseilla oli paljon viikonloppuna väkeä liikkeillä ja aamuyöntunteina keskustan alueella sattui useita pahoinpitelyjä, poliisi kertoo.

14.24: Länsi-Suomen merivartiosto selvittää kahta hätätilannetta. Merimaskussa on tapahtunut karilleajo ja Nauvossa voimakas vuoto.

Lisäksi moottoriveneen kone savuaa Nauvossa. Mustasaaressa moottoriveneessä on puolestaan konerikko.

Kaikkien ihmisten turvallisuus on varmistettu, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Facebookissa.

14.15: Kuortin kohdalla Etelä-Savossa liikenne on pahasti ruuhkautunut. Jonossa ajetaan noin 20km/h. Poliisin mukaan alueella ei ole tapahtunut onnettomuutta, vaan kyse on ilmeisesti tavanomaisesta juhannusruuhkasta. 

14.11: Seitsemäntoistavuotias nuorukainen on kuollut mönkijäonnettomuudessa Uudellamaalla Porvoossa.

Traktorimönkijää kuljettanut nuori mies suistui mutkassa ja törmäsi puuhun, tiedottaa poliisi.

12.25: Riihimäellä on sattunut vakava liikenneonnettomuus, jossa ainakin yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti. Onnettomuus sattui kymmenen jälkeen aamupäivällä Arolammintiellä. Henkilöauto oli ajanut ulos tieltä ja syttynyt palamaan. Autossa oli kuskin lisäksi yksi matkustaja. Liikenne tapahtumapaikalla on katkaistu toistaiseksi.

12.12: Juhannusliikenne on käynnistymässä. Lounais-Suomen poliisi kertoo valvovansa erityisesti kuljettajien ajokuntoa. 

– Juhannuksen paluuliikenne käynnistyy pikkuhiljaa. Lounais-Suomen poliisi valvoo tänään erityisesti rattijuopumuksia. Aamulla Euran Paneliassa puhallutettiin kuljettajia, joista miltei kaikkien kohdalla alkometrin viisari näytti nollaa. Muutama värähdys, ei rattijuopumuksia, poliis

10.20: Mies pahoinpiteli useita henkilöitä Nurmeksessa sijaitsevalla tanssilavalla myöhään lauantai-iltana. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena.

9.29: Poliisilla kiireinen vuorokausi Hämeessä. Poliisi hoiti vuorokauden aikana 333 erilaista poliisitehtävää. Vuorokauden aikana poliisi tavoitti useita rattijuoppoja. Lahdessa ravintoloiden normaalit aukioloajat aiheuttivat aamuyöstä ravintoloiden sulkeuduttua erilaisia häiriötehtäviä lähinnä keskustan alueella. 

7.56: Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan alkavan kunnolla tänään puolenpäivän tienoilla. Sen uskotaan kestävän iltakahdeksaan, ehkä kymmeneenkin asti, kerrotaan Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Paluuliikenteen ruuhkahuippujen ajoittumisen arvellaan riippuvan paljon säätilanteesta. Yleensä huono sää aikaistaa paluuliikenteen alkamista.

4.34  Raaseporissa uimaan lähtenyt mies painui hukuksiin laiturin alle ja kuoli elvytysyrityksestä huolimatta, kertovat Twitterissä Länsi-Uudenmaan poliisi ja Merivartiosto.

Aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi, että pelastuslaitoksen sukeltaja löysi kuolleen ihmisen vedestä laiturin vierestä. Uhri löytyi lyhyen etsinnän jälkeen. Juhannuksen aikana on kuollut vesillä ainakin kahdeksan ihmistä.

Juhannuspäivänä hukkui yhteensä kolme ihmistä Länsi-Uudellamaalla, Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla. Juhannusaattona hukkui neljä ihmistä, kolme heistä Itä-Suomessa ja yksi Varsinais-Suomessa.

23.22 Poliisi sai Karkkilasta ilmoituksen miehestä, jolla on kirves ja ase, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa Twitterissä.

Poliisin tullessa paikalle henkilö lähti maastoon karkuun ilman asetta.

Pienen etsinnänjälkeen henkilö saatiin kiinni. Ase osoittautui kuula-aseeksi.

21.40 Etelä-Suomessa kansa on nauttinut poutaisista keleistä juhannuksena.

Linda Mylly ja Rosa Lounela poimivat kukkia Helsingin Lauttasaaressa juhannusaaton iltana.

19.59 Mieshenkilö hukkui Lohjalla, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi Twitterissä.

Lohjanjärvessä uimassa ollut mies vajosi pinnan alle. 

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos löysi hänet myöhemmin menehtyneenä.

19.51 Rankat sateet saivat vedet tulvimaan kellareihin Länsi-Uudellamaalla, kertoo pelastuslaitos Twitterissä.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystäjä Roope Pelkosen mukaan valtaosa rakennuksista, joihin vesi on tulvinut, on yksityisasuntoja. Joukossa on ollut ainakin yksi liiketila.

–  Joitakin vesivahinkoja on tullut, Pelkonen kertoo.

Ukkoskuurojen jäljiltä pelastuslaitoksilla on ollut useita vahingontorjuntatehtäviä myös ainakin Keski-Suomen Joutsassa ja Varsinais-Suomen Laitilassa.

18.07 Kolme ihmistä on hukkunut juhannuspäivänä.

Lohjan Pietilänrannassa mies vajosi pinnan alle alkuillasta. Pelastuslaitos kertoi myöhemmin tiedotteessa miehen löytyneen menehtyneenä.

Pieksämäellä pelastuslaitoksen sukeltaja löysi 64-vuotiaan miehen hukkuneena, Itä-Suomen poliisi kertoi kolmen jälkeen Twitterissä. Poliisi sai ilmoituksen ajelehtivasta veneestä noin kello 12 aikaan. Mies löydettiin veneen läheltä.

Nokialla Pirkanmaalla ikäihminen on löytynyt kuolleena rantavedestä. Asiasta kertoi Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotteessa.

16.25 Vapepa löysi aattoiltana Vantaan vierumäellä kadonneen iäkkäämmän naishenkilön aamupäivällä katoamispaikkansa läheisyydestä maastosta olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena, Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa.

Lauantaina hieman ennen kello yhtä yöllä Mäntsälässä ulos ajanutta kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Auto vaurioitui pahasti. Kaikki neljä autossa ollutta toimitettiin sairaalaan.

15.38: Ysitiellä Suonenjoella on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus, jossa osallisena henkilöauto ja moottoripyörä. Moottoripyörän kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja toimitettu hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. 

15.34: 64-vuotias mies löytyi hukkuneena veneensä läheltä Pieksämäellä. 

15.20: Noin 30-vuotias on kadonnut mökin pihapiiristä Kuusamon Käylässä. Kadonnut mies on pituudeltaan noin 180cm, hoikka, urheilullinen. Päällään katoamishetkellä mahdollisesti pelkät bokseri-malliset alushousut. Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot hätäkeskukseen. 

14.42: Iäkäs ihminen on löytynyt kuolleena rantavedestä Nokialla, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

14.00: Lahdessa yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti kerrostaloasunnon palossa. Uhri on viety sairaalahoitoon. Pelastuslaitos ei kommentoi uhrin ikää tai sukupuolta. Neljännen kerroksen asunto tuhoutui tulipalossa täysin.  

12.54: Helsingissä juhannusyö sujui pääosin rauhallisesti, kertoo Helsingin poliisi. Poliisi kuitenkin tyhjensi Sinebrychoffin puiston noin kello yhdeltä yöllä. Näin tehtiin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilyttämiseksi, poliisi kertoo.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

11.15: Pirkanmaalla Hämeenkyrön Osaralla satoi aamuyöllä rankasti vettä. MTV Uutisten lukijan sademittarin mukaan vettä tuli reilun tunnin aikana yli 30 millimetriä. Lukijan lähettämä kuva osoittaa, miten vesi on vallannut mökkitietä. 

10.15: Savonlinnassa keskusta-alueella syttyi puoliltaöin tuleen kuusikerroksinen kerrostalo. Talossa palon syttymishetkellä olleet 15 ihmistä evakuoitiin, ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Osa ihmisistä oli hengittänyt palosta muodostuneita savukaasuja. 

Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa viime yönä – viisi henkilöä on toimitettu sairaalahoitoon 3:40

Palo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa salaman iskettyä Asemantiellä sijaitsevan talon katolle. Palo levisi myös muualle rakennukseen ja on nyt edennyt katolta alas ensimmäiseen kerrokseen saakka.

Tulipalo ei kuuden aikaan aamulla ollut enää voimakas, mutta pelastuslaitoksen mukaan useita pieniä palopesäkkeitä on edelleen ympäriinsä.

Pelastuslaitos siirtyi aamulla palon jälkisammutusvaiheeseen, jonka arvellaan kestävän koko juhannuspäivän ajan.

9.24: Hämeen poliisin juhannusaatto oli kiireinen. Tehtävät sijoittuivat poliisin tiedotteen mukaan niin keskustoihin kuin maaseudullekin.

Ympäri Hämettä poliisin haaviin jäi useita alkoholin tai huumaavan aineen vaikutuksen alaisena ajanutta henkilöä.

Esimerkiksi Janakkalassa nuori mies suistui moottoripyörällä tieltä ja hänet sekä kyydissä ollut matkustaja toimitettiin sairaalaan. Poliisilla ei ole vammojen vakavuudesta tarkempaa tietoa. Kuljettajan epäillään olleen alkoholin ja huumaavan aineen vaikutuksen alaisena. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hartolassa puolestaan keski-ikäinen mies ajoi ulos tieltä ja auto pyörähti katolleen. Mies selvisi onnettomuudesta vammoitta. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

7.45: Pohjois-Karjalassa on ollut tapahtumarikas ilta ja yö, kertoo Itä-Suomen poliisi. Juhannusaattoon mahtui useita rattijuopumuksia sekä esimerkiksi 100km/h-alueella ajettu 173km/h ylinopeus.

7.24: Lounais-Suomen poliisi kertoo juhannusaaton olleen hikinen ja kiireinen. Aattoyönä poliisin keikkatahti oli kiivaimmillaan puolen yön jälkeen jatkuen lähes aamuun saakka, poliisi kertoo. Lounais-Suomen poliisin mukaan liikkeellä oli "huomattavan paljon itsetuhoisia, vahvasti päihtyneitä ihmisiä". Poliisia työllistivät erilaiset tappelut, kotihälytykset ja rattijuopot.

Esimerkiksi Uudessakaupungissa oli avoparin välinen riitatilanne. Mies uhkaili kirveellä ja vaimo puukolla. Pelkäksi uhkailuksi tilanne ei jäänyt, sillä miehelle tuli pieniä vammoja puukosta. Poliisi otti molemmat kiinni.

6.57: Taivassalossa Varsinais-Suomessa hukkui vuonna 1970 syntynyt mies, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan. Juhannusaattona hukkuneiden määrä on siis noussut jo neljään. 

23.47: Tänä juhannusaattona kolme ihmistä on hukkunut, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Kaksi viimeisintä hukkumista tapahtuivat Leppävirralla ja Kontiolahdella.

Molemmissa tapauksissa ilmoituksen tehneet tai sivulliset olivat saaneet veden varaan joutuneet rantaan, mutta heidät todettiin menehtyneiksi.

22.21 Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että juhannusaaton päivävuoroon sisältyi vajaat 200 tehtävää.

Tehtäviin sisältyi muun  muassa puukotuksia, törkeä ryöstö ja rattijuoppouksia.

Yövuoron alkuun tapahtui juhannuksen toinen hukkuminen. Hukkumisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Poliisin mukaan Tahkolla on paljon juhlijoita ja meno on kiihtymään päin. Alueella on tapahtunut yksi pahoinpitely.

21.55  Helsingin venepoliisin juhannusaattoilta on kulunut rauhallisesti, kertoo STT.

Komisario Kalle Lehmuksen mukaan tehtäviä ei ole hieman ennen iltayhdeksää ollut kymmenkuntaa. Tehtävien tarkkaa määrää ei ole tilastoitu.

–  Tehtävien ja tehtävämäärien suhteen on todella, todella hiljaista. Kaikki havainnot, mitä olemme tehneet vesiliikenteestä ja saaristosta, ovat olleet todella positiivisia. Ihmiset ovat ylenpalttisen aurinkoisella juhannusfiiliksellä, ja se on vaikuttanut ainakin tähän asti tehtäviimme positiivisesti, Lehmus sanoo.

20.11 Kontiolahtelainen 48-vuotias mies hukkui tänään Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Ansalammella uimaan lähtenyt mies ei palannut rantaan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta hieman neljän jälkeen iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen pintapelastaja löysi miehen menehtyneenä vedestä kello 17 aikaan.

Poliisi suorittaa asiassa kuolemansyyntutkinnan.

17.30 Helsingin poliisilaitoksen mukaan juhannus on sujunut Helsingissä toistaiseksi rauhallisissa merkeissä.

Poliisi suuntaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa illaksi Hietaniemen uimarannalle ja keskustan puistoihin.

Poliisi aikoo puuttua etenkin alaikäisten alkoholin hallussapitoon.

16.16 Juhannuksen menoliikenne on päättynyt, kertoo Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Risto Nurminen.

–  Liikenne on edennyt juuri sillä tavalla kuin herrat viisaudessaan olivat ennusteen laatineet, Nurminen arvioi.

15.10 Juhannusliikenteessä tänään vilkkain hetki oli puoliltapäivin, Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan.
Ysitiellä Tampereen pohjoispuolella oli puolen päivän tienoilla hetkellisesti jonoutumista. Muuten liikenne on edennyt jonoutumatta.

Pääväylillä on tänään vältytty suuremmilta onnettomuuksilta.

Liikennekeskuksesta arvioidaan, että menoliikenne hiljenee kello 15:n jälkeen.

15.00: Helsingin poliisi on joutunut puuttumaan häiriökäyttäytymisiin pitkin iltaa ja yötä, kertoo komisario Ida Pietilä MTV Uutiset Livelle. Komisario kehottaa pitämään juhlamielen korkealla, mutta myös huolta kanssajuhlijoista.

14.48: Suomalaiset alkavat olla jo perillä juhannuksenviettopaikoissa, sillä liikenne on jo hiljentymään päin. Tästä kertoo paljon Itä-Uudenmaan poliisin julkaisema kuva. 

14.12: Tänään on sattunut kaksi traktorionnettomuutta. 

Itä-Suomen poliisi tiedottaa Juuassa aamuyöllä tapahtuneesta onnettomuudesta. Mies oli ajanut yli kahden promillen humalatilassa traktorilla ympäri pihaa kaataen pieniä puita. Lopulta traktori kaatui kyljelleen kiviröykkiön viereen ja kuljettaja onnistui pelastautumaan kattoluukun kautta. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Toinen turma sattui Siikajoella, jossa mies oli yrittänyt käynnistää traktoria ulkopuolelta. Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoo, että traktori oli lähtenyt liikkeelle ja mies oli jäänyt sen pyörän alle. Mies pääsi kuitenkin omin avuin pois traktorin alta ja paikalle tarvittiin ainoastaan ambulanssi.

11.57: Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että pääteillä ei toistaiseksi sattunut vielä yhtään onnettomuutta. 

11.53: Perjantaiaamun juhannusliikenne on ollut sujuvaa, kertoo Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen päivystäjä Risto Nurminen. Liikennemäärät alkoivat tänään kasvaa noin kello 10 aamupäivällä, mutta liikenne on säilynyt sujuvana. 

Nurmisen mukaan liikennevirrasta tekee sujuvaa, kun raskasta liikennettä on juhannuksen aikaan vähemmän.

Pääväylillä ei ole aamun aikana tapahtunut merkittävästi tieliikennettä haitanneita onnettomuuksia. Nurminen arvioi, että perjantain menoliikenne ajoittuu puolenpäivän molemmin puolin ja hiljenee noin kello 15.

11.43: Merellä on myös riittänyt vilskettä juhannuksen alla. Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Twitterissä, että sillä oli viimeisen vuorokauden aikana kaksi pelastustehtävää, jotka olivat hätätilanteita.  

– Juhannusralli on käynnissä. Viimeisen vuorokauden aikana oli 16 tehtävää. Johdimme 8 meripelastustehtävää ja tuimme ensihoitoa 8 tehtävässä. Meripelastustehtävistä 2 oli hätätilanteita.

11.32: Kymenlaakson pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaroituksesta. 

11.25: Juhannusaaton liikenne on myös vilkastumassa. Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisi kertoo asiasta. 

– Valvomme ajotapaa. Muistakaa etäisyydet, poliisi tviittaa. 

10.42: Metsäpalovaroitus on voimassa kahdeksan maakunnan alueella. Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Tämä tarkoittaa sitä, että avotulen, myös juhannuskokon polttaminen on kielletty. 

10.18: Juhannuksena perinteisesti syödään hyvin ja yksi suosituimmista grilliherkuista on makkara. Katso makkara-asiantuntijan vinkit herkun valmistukseen. 

Myös saunominen on olennainen osa juhannuksen viettoa. Lue vinkit juhannussaunan lämmittämiseen:

9.44 19-vuotias mies ajoi rajua ylinopeutta moottoritiellä Kemissä keskiviikkona. Poliisi mittasi miehen kuljettaman auton nopeudeksi 187 km/h. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

9.40 Savonlinnassa etsitään kadonnutta miestä. Mieheen ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoillan illan jälkeen. Itä-Suomen poliisin mukaan miehen asuinosoitteen lähellä olevan kahvilan rannasta on kadonnut samanaikaisesti Pietari-merkkinen valkoinen soutuvene, jota miehen epäillään käyttäneen. 

Poliisi pyytää vihjeitä miehen liikkeistä ja Pullinlahdella havaituista soutuveneistä keskiviikkoillasta lähtien. 

04.30 Varsinais-Suomessa Salossa sattui aamuyöllä henkilöauton ulosajo. Autossa oli kolme ihmistä, joista yksi loukkaantui vakavasti. Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kerrotaan STT:lle, että auton kyydissä olleet ovat nuoria.

Lue myös:

    Uusimmat