Mainos

Myrsky tuomassa talven eteläänkin! Kovien tuulten jälkeen iskee pakkanen

Joulupäivän iltana varsinkin Lounais-Suomen merialueilla tuulee lujaa. Etelä-Suomessakin tuuli puhaltaa miltei myrskylukemien nopeudella.

Etelä-Suomessa on viime päivinä totuttu lauhaan säähän, mutta nyt edessä on melkoinen muutos. Joulupäivän iltana Lounais-Suomessa tuulee navakasti. Merialueilla ja paikoittain myös maalla tuuli voi yltää puuskissa jopa myrskylukemiin eli yli 21 metriin sekunnissa.

– Ensi yönä maan länsi-ja eteläosassa tuulee vaarallisen kovaa. Päivällä tuulien painopiste siirtyy itään, MTV:n meteorologi Aleksi Jokela kertoo.

Puhurien tyynnyttyä Suomeen virtaa huomattavasti kylmempää ilmaa. Lauantaina miltei koko maassa ollaan jo pakkasella. Lumikuuroja voi tulla paikoin koko maassa. Sakeimmat kuurot osuvat Turun pohjoispuolelle, jossa lunta voi tulla useita senttejä. Ajokeli voi runsaan lumisateen takia olla huono.

Sunnuntaina sää viilenee entisestään ja kylmä sää jatkuu ensi viikon alussa. Maan etelä- ja keskiosassa pakkasta on viiden asteen molemmin puolin, pohjoisessa on vielä huomattavasti kylmempää.

– Lapissa pakkasta on alkuviikolla pakkasta jopa 20–30 astetta. Etelä-Suomessakin voi olla öisin olla kymmenen astetta pakkasta, Jokela kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.