Mainos

Kotihälytyksiä, liikenneonnettomuuksia ja maitotilan "joululapsi" – MTV seurasi joulun viettoa

MTV Uutiset seuraa kanssasi joulunviettoa. Päivitämme artikkeliin joulun tapahtumia: onnettomuuksia, tieliikenteessä sattuvia kolareita ja myöhästymisiä sekä myös joulun hyviä hetkiä. 

20:17 Päätämme joulun vieton seurannan tähän. Rauhallista joulupäivän illan jatkoa lukijoille!

17:15 Sateet alkavat olla tältä päivältä ohi, ja ajokeli on suuressa osassa maata normaali, kertoo Ilmatieteen laitos. Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa voidaan saada lumi- ja räntäsateita, jotka siirtyvät kuitenkin iltakahdeksaan mennessä maan itäpuolelle. 

4:55 Jouluaattoilta sujui poliisin mukaan Suomessa melko rauhallisesti, mutta puolenyön jälkeen pahoinpitelyt ja kotikäynnit yleistyivät varsinkin maan eteläosissa. Maan pohjoisosissa on ollut yöllä varsin kehno keli. Oulun poliisin päivystyksestä arvioitiin, että sää on saattanut hillitä juhlijoita.

1:42 Suomen pohjoisosassa on tänään monin paikoin huono ajokeli. Lumi- ja räntäsade heikentävät tiesäätä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Lapissa. Aamulla tienpinnat voivat olla jäässä aivan eteläisimmässäkin Suomessa. Useille merialueille on annettu kovan tuulen varoitus.

8:10

22:45 Maitotilayrittäjä tviittaa joululapsesta, eli tilalle jouluaattona syntyneestä vasikasta:

22:39 Orivedellä Mäntäntiellä yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti nokkakolarissa, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos. Onnettomuudessa kaksi vastakkaisista suunnista tullutta autoa törmäsivät ja niitä väistänyt kolmas auto suistui ojaan. Autoissa ei ollut pelastuslaitoksen mukaan kuljettajien lisäksi muita ihmisiä.

19:37 Keski-ikäinen mies loukkaantui Riihimäellä jäätyään suojatiellä auton alle. Hän lensi tuulilasin kautta tielle. Vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Mies toimitettiin sairaalaan. Voit lukea tapauksesta tarkemmin täältä.

17:19 Jouluaaton liikenne on ollut hiljaista koko maassa, kerrotaan Liikenneviraston tieliikennekeskuksista. Liikenteen piikkejä on ollut pääkaupunkiseudulla suurten markettien läheisyydessä sekä Turussa joulurauhan julistuksen aikaan.

Pohjanmaalla ajokeli on edelleen erittäin huono liukkauden ja sohjon takia. Pohjanmaalla sekä isoilla että pienillä teillä on sattunut useita kolareita.

15:10 Kokkolassa on sattunut kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Keski-ikäinen mies kuoli, kun hänen autonsa suistui katolleen jokeen. Voit lukea tarkemmin tapauksesta täältä. Keski-Suomessa puolestaan on sattunut vakava nokkakolari, jossa kolme imistä loukkaantui vakavasti ja kolme lievemmin. Laajempi uutinen täällä.

12:31Poliisi turvasi joulurauhan julistusta erittäin tiukoin turvatoimin. Viranomaiset katkaisivat liikenteen puolustusvoimien ajoneuvoilla. 

12:26 Joulurauha on julistettu maahan Turusta. Aattoaamu on sujunut rauhallisesti. 

9:22 Raumalla varkaat murtautuivat toimistotiloihin ja veivät mukanaan muun muassa vessapaperia. Murtokäynnillään he popsivat myös suolakeksit parempiin suihin. Kotkassa puolestaan parikymppinen mies ajoi päin betonipilaria. 

7:30 Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhteiseen Hyvä Joulumieli -keräykseen on lahjoitettu 2,1 miljoonaa euroa. Lahjoituksilla hankittiin 70 euron ruokalahjakortteja 30 000 vähävaraiselle lapsiperheelle.  

6:05 Jouluaaton vastainen yö on sujunut rauhallisesti tieliikenteessä. Myös tänään jouluaattona tieliikenteen ennakoidaan olevan rauhallista. Vakavilta liikenneonnettomuuksilta on menoliikenteessä tiettävästi vältytty.

00:01 VR:n ennätyssuuri junavuoro Helsingistä Rovaniemelle saapui päämääräänsä yöllä minuutin yli puolenyön, eli 27 minuuttia aikataulusta jäljessä. VR kertoi aiemmin, että syynä viivästykseen olivat pitkäksi venyneet tauot.

23:54 Saman miehen epäillään tehneen kaksi ryöstöä Oulun Kiimingissä perjantai-iltana, kertoo poliisi. Jälkimmäisen yhteydessä mies löi puukolla pizzerian miestyöntekijää käteen. Epäilty on 25-35-vuotias, hoikka ja kapeakasvoinen mies, jolla on tummat hiukset ja vaalea sänkiparta.

23:00 Oulussa Torikadulla sijaitsevan ravintolan järjestyksenvalvoja oli mennyt rauhoittelemaan useamman henkilön tappelua ravintolan edessä, kun yksi tappelun osallinen oli lyönyt tätä teräaseella olkapäähän. Samassa yhteydessä myös yhtä tappeluun osallista oli lyöty teräaseella jalkaan.

21:47 Tieliikennekeskuksen arvion mukaan autoja oli tänään liikenteessä vain hieman tavanomaista perjantaita enemmän. Pahoja ruuhkia ei syntynyt missään päin Suomea. 

21:13 Lappeenrannassa kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa paloi asuinhuoneistossa. Asukas pelastautui kissansa kanssa. Pelastuslaitos sammutti palon ja varmisti ylemmät kerrokset.

20:40 Helsingistä Rovaniemelle matkustava jättipitkä erikoisjuna IC 27 on myöhässä aikataulusta. Myöhästys on tällä hetkellä noin 30 minuuttia. Sen syynä on VR:n mukaan pitkittynyt pysähdys. Tällä hetkellä juna on Oulaisissa. 

19:56 Lohi on joulukalojen kestoherkku. MTV:n Seitsemän uutiset vieraili ruokakaupassa Helsingin Ruoholahdessa:

2:30

19:43 Seitsemän uutisten raportti joulun superjunasta:

1:38

19:39 Joulu aktivoi ihmiset hyväntekoon, katso Seitsemän uutisten raportti:

2:01

18:40 MTV Uutisten lukija Alpo-Petteri Kokkonen Pihtiputaalta on lähettänyt toimitukseen aatonaaton rauhaa huokuvan kynttilätervehdyksen.

18:25 Huomenna aattona joulunviettoon matkaavien kannattaa miettiä lähtöajankohtaansa. Liikennevirastosta arvioidaan, että huomisen menoliikenteen huippu ajoittuu aamupäivään.

18:17 Liikennevirasto: Liikenteessä oli vilkkainta noin kello 14–16, mutta pahoja ruuhkia ei syntynyt missään päin Suomea. Tieliikennekeskuksen tietoon ei ole tullut onnettomuuksia, jotka olisivat haitanneet liikennettä. 

17:40 Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa onnettomuudesta Mikkelissä tiellä 72. Henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaan tulleen auton keulaan. Osallisena oli kolme ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut.

17:36 Sekä Liikennevirastosta, VR:stä että Finaviasta kerrotaan, että menoliikenne on ollut vilkasta, mutta toistaiseksi sujunut ongelmitta. Osa lennoista on lähtenyt päivän aikana alle tunnin myöhässä. Jouluaatto on Helsinki-Vantaalla jo paljon rauhallisempi päivä.

17:20 Poliisi tiedottaa törkeästä rattijuopumuksesta Oulussa. 55-vuotias oululaisnainen puhalsi Koskelan kaupunginosassa puolen päivään aikaan 3,01 promillea.

16.11 Helsingin poliisi toivottaa Facebook-sivuillaan hyvää joulua komean videon kera. 

16.09 Joulun menoliikenne sujuu rauhallisesti. Lahdenväylällä ruuhkasta ei ole tietoakaan. 

12.40: Oulussa Pohjansillalla on sattunut kahden henkilöauton peräänajo. Oulun hätäkeskuksen mukaan onnettomuuden syy oli toisen auton perään ajaneen auton kuskin silmiin paistanut aurinko. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

12.36: Oulun Pohjansillalla henkilöauto ajoi toisen perään, kun kuljettaja häikäistyi auringosta, tiedottaa Pelastuslaitos. Kukaan ei loukkaantunut peräänajossa.

12.30: Joulun menoliikenne on käynnistynyt hiljalleen valtateillä. Liikennemäärien odotetaan alkavan nousta puolen päivän jälkeen. Liikennevirasto arvioi, että teillä on eniten liikennettä iltapäivällä kahdesta lähtien.

12.25: Muoniossa Lietorovassa Tiellä 21 ulkomaalainen rekka suistui ulos ajoradalta, tiedottaa Pelastuslaitos. Ei vakavia henkilövahinkoja.

12.18: Joulun menoliikenne on käynnistynyt hiljalleen valtateillä. Liikennemäärien odotetaan alkavan nousta puolen päivän jälkeen. Liikennevirasto arvioi, että teillä on eniten liikennettä iltapäivällä kahdesta lähtien.

11.30: Mäntyharjulla Uutelantiellä henkilöauton kuljettaja menetti liukkaalla tiellä auton hallinnan ja ajautui menosuunnassaan vasemmalle puolen tietä ojaan. Etelä-Svon pelastuslaitoksen mukaan ulosajo tapahtui Uutelantiellä klo 10.40. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Pelastusyksikkö ohjasi liikennettä onnettomuuspaikalla.

10.45: VR:n viestinnän mukaan joulun menoliikenne on sujunut raiteilla toistaiseksi hyvin. VR:n mukaan monet pohjoisen suuntaan matkaavat junat on jo myyty loppuun ja menoliikenteen odotetaan vielä vilkastuvan iltapäivään mennessä.

Puoli neljän aikoihin Helsingistä on määrä lähteä Rovaniemeä kohti juna, jossa on 1 500 matkustajapaikkaa. 416-metrinen juna on loppuunmyyty.

Kyseessä on VR:n arvion mukaan sotien jälkeisen ajan suurin matkustajamäärä yksittäisessä junassa. Aikaisemmin joulun ja juhannuksen aikaan VR on ajanut noin 1 200-paikkaisia junia.

10.00: Rekan ulosajo katkaisi aamulla liikenteen valtatiellä 25 Uudellamaalla Mustion taajaman kohdalla. Pelastuslaitoksen mukaan rekan kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.  

Pelastuslaitoksen mukaan ainakin toinen kaista on jo avattu liikenteelle. Paikalla oli käytössä kiertotie. 

Onnettomuus tapahtui Virkkalan liittymän ja Inkoon Mustion liittymän välillä. Hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta noin aamuseitsemältä.

9.34: Helsinki-Vantaalla joulun vilkkain matkustuspäivä on käynnistynyt ongelmitta. Lentoasemalla on ollut jo aamusta paljon matkustajia, mutta esimerkiksi turvatarkastuspisteet ovat vetäneet tavalliseen tapaan. Finavian viestintäjohtajan Mikko Saariahon mukaan kaikki sujunee kuten normaalina vilkkaana matkustuspäivänä. Hän muistuttaa kuitenkin saapumaan kentälle ajoissa, jos lento lähtee esimerkiksi iltapäivällä.  

Huominen jouluaatto on Helsinki-Vantaalla jo paljon rauhallisempi matkustuspäivä kuin tänään.

8.55: Lieksassa Joensuuntiellä on tapahtunut liikenneonnettomuus. Onnettomuudesta tiedottaa Kuopion hätäkeskus.

8.22: Raaseporissa tapahtuneen liikenneonnettomuuden tarkempi paikka on Mustion taajaman kohdalla Virkkalan liittymän ja Inkoon Mustion liittymän välillä. Onnettomuuspaikalla on käytössä kiertotie.

7.12: Raaseporissa Uudellamaalla on sattunut liikenneonnettomuus. Liikennevirastosta kerrotaan, että liikenne on poikki valtatiellä 25 molempiin suuntiin. Liikenneviraston mukaan onnettomuudessa on osallisena raskas ajoneuvo. 

Tarkempi onnettomuuspaikka on Raaseporin Meltolan ja Inkoon Mustion liittymän välillä. 

Hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta noin aamuseitsemältä. Mahdollisista loukkaantuneista ei ole vielä tietoa.

6.00: Menoliikenteessä on ruuhkaisinta tänään iltapäivällä

Liikenneturva ennustaa joulun menoliikenteen olevan vilkkaimmillaan tänään iltapäivällä.

Vilkkaimmat tunnit sijoittuvat kello yhdentoista ja iltakuuden välille. 

Menoliikenne kohdistuu etenkin Helsingin ulosmenoteille Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon suuntaan. 

Liikennevirasto on arvioinut, että joulun meno- ja paluuliikenteessä on tänä vuonna ruuhkaisempaa kuin viime vuonna, koska liikenne jakaantuu vain muutamalle päivälle.   

22.48: Katso Kymmenen uutisten juttu joulun menoliikenteestä:

1:55

20.09: Raahessa Oulaistentiellä on saatu sammutettua turverekan moottoritilasta lähtenyt palo. Rekan hytti tuhoutui palossa, joka levisi pieneltä osin turvelastiin. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

18.29: Valtatiellä 72 Mikkelissä Sarsselintien paikkeilla ennen Saksalanharjua on sattunut liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena neljä henkilöä, kaksi autoa ja peura. Mikkelin suunnasta tullut auto törmäsi peuraan, johon törmäsi myöhemmin myös Pieksämäen suunnasta tullut auto. Peura kuoli ja autojen keulat vaurioituvat, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

13.38: Aaton säästä odotetaan aattona tuulista ja räntää ja luntakin pyryttää. Tuulen kanssa lunta voi tulla puuskissa ja ajokeli on huomenna paikoin huono.

9.07: Poliisi kehottaa ottamaan huomioon myös hautausmaiden ruuhkat. Jouluaattoruuhkan välttämiseksi Helsingin poliisi neuvoo autoilijoita käymään Hietaniemen ja Malmin hautausmailla jouluaattona jo hyvissä ajoin tai jo aatonaattona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.