MTV Uutiset kysyi Niko Ranta-aholta kesällä, voisiko hän enää sekaantua huumebisneksiin – näin mies silloin vastasi

1:04
Niko Ranta-aholta kysyttiin kesällä, voisiko hän enää sekaantua huumebisneksiin ja miten hän näkee tulevaisuutensa – näin hän vastasi

Suomen rikoshistorian suurimmaksi huumekauppiaaksi tunnustautunutta Niko Ranta-ahoa epäillään jälleen uusista huumerikoksista. Kesäkuussa tutkintavankeudesta vapauduttuaan hän antoi MTV Uutisille kommentin, joka uusien rikosepäilyjen valossa nostattanee monen kulmia. 

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on ottanut Niko Ranta-ahon eilen kiinni Espanjan Marbellassa. Kiinniotto tehtiin pian sen jälkeen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus oli vanginnut Ranta-ahon poissaolevana.

Miestä epäillään nyt uusista rikoksista, vaikka hänen niskassaan on jo valmiina tukku syytteitä Katiska-vyyhdistä. Syyttäjä on vaatinut Ranta-aholle 13 vuoden vankeustuomiota törkeistä huumerikoksista. Tuomiota odotetaan kevättalven aikana Helsingin käräjäoikeudesta.

Ranta-aho pääsi kesäkuussa tutkintavankeudesta vapaalle jalalle odottamaan tuomiotaan.

MTV Uutiset haastatteli Ranta-ahoa ja kyseli hänen tulevaisuudestaan tutkintavankeuden päättymisen jälkeen kesäkuussa. 

Voisiko vielä osallistua huumebisnekseen?

Ranta-aholta kysyttiin, onko hänen suhtautumisensa huumebisneksiin pitkän oikeusprosessin edetessä muuttunut ja onko hän ajatellut lukuisia uhreja, joita huumebisneksen jalkoihin jää.

Voisiko hän siis edelleen kuvitella tekevänsä kansainvälistä huumebisnestä, syytetyltä tiedusteltiin.

– En tällä hetkellä voisi kuvitella, Ranta-aho vastasi.

Hän ei tarkemmin määritellyt, mitä "tällä hetkellä" lopulta tarkoitti.

Joka tapauksessa uuden, törkeän huumerikoskokonaisuuden epäilty tekoaika on vangitsemistietojen mukaan alkanut jo elokuussa, kun hän kesäkuussa vapautui.

Uudet epäillyt huumerikokset on siis tehty vain pari kuukautta vapautumisen jälkeen.

Sosiaalisen mediansa perusteella Ranta lähti pian vapautumisen jälkeen ulkomaille ja on sittemmin matkustellut ylellisissä kohteissa sekä viettänyt paljon aikaa entisessä asuinmaassaan Espanjassa.

Kyse on kuitenkin vasta rikosepäilyistä, joita poliisi tutkii. Huumerikosten lisäksi Ranta-ahoa epäillään törkeästä veropetoksesta.

"En katsele peruutuspeiliin"

MTV Uutisten kesäkuisessa haastattelussa Ranta-aho sanoi myös, ettei aio “katsella peruutuspeiliin”, vaan keskittyä täysillä tulevaan.

Hän vannotti, että yrittää kaikin tavoin pysytellä erossa huumeista, koska on itsekin kärsinyt riippuvuudesta.

Oletettavasti pitkän vankeustuomion jälkeistä aikaa ja siihen sisältyviä suunnitelmia hän ei halunnut lähteä kommentoimaan haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja