Niko Ranta-ahon asianajajalle uudet rikosepäilyt tulivat täytenä yllätyksenä – luki uutisen netistä: "Olen koittanut tavoitella häntä"

1:57
Katiska-vyyhdin käsittely päättyi oikeudessa lokakuussa – tuomiot annetaan tänä vuonna, katso video

Eilen uutisoitiin kuinka Suomen suurimmaksi huumerikosvyyhdiksi kutsutusta Katiska-kokonaisuudesta tuomiota odottava Niko Ranta-aho on määrätty vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä uusista huumerikosepäilyistä. 

Huumerikosten epäillään tapahtuneen vuonna 2020 Ranta-ahon päästyä tutkintavankeudesta. Ranta-aho vapautettiin tutkintavankeudesta viime kesäkuussa.

Ranta-ahoa Katiska-oikeudenkäynnissä edustanut asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo, että tieto uusista rikosepäiltyistä tuli hänelle samalla tavalla yllätyksenä kuin kaikille muillekin. Hän luki uutisen netistä eilisen aikana.

Asianajajan mukaan Ranta-aho on Espanjassa

Koska uudet rikosepäilyt ovat tällä tietoa Katiska-vyyhdistä erillinen asia, ei Kaitaluoma ainakaan toistaiseksi ole kyseisessä asiassa Ranta-ahon puolustaja, eikä hän edustanut tätä eilisessä vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Ranta-aho määrättiin oikeudessa vangittavaksi poissaolevana, koska poliisi ei ole onnistunut häntä tavoittamaan.

Kaitaluomakaan ei ole päässyt keskustelemaan Ranta-ahon kanssa asiasta. Hänen viimeisen tietonsa mukaan Ranta-aho oleskelee Espanjassa.

– Olen koittanut tavoitella häntä, mutta en ole saanut kiinni, Kaitaluoma kertoo MTV Uutisille.

Poliisi ei ole tarkemmin kommentoinut uusia rikosepäilyjä. Oikeuden tiedoista kuitenkin käy ilmi, että epäillyt törkeät huumausainerikokset olisivat tapahtuneet Helsingissä ja Vantaalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja