MTV Urheilun tiedot: SM-liigan runkosarja vaarassa päättyä ennenaikaisesti

Tapparan vastuuttomuus kuohuttaa – Liigaviikossa puitiin myrskyä päävalmentaja Jukka Rautakorven ympärillä 23:33
Liigaviikko: MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tarttui tiukasti kiinni Tapparan koronakohuihin ja myös SM-liigan kevään pelimalliin.

MTV Urheilun tietojen mukaan SM-liigassa on hyvin lähellä tilanne, jossa runkosarja päätetään ennenaikaisesti ja katseet suunnataan pudotuspeleihin. 

SM-liigan tilanne on kehittynyt hyvin tukalaksi, kun useita joukkueita on jouduttu viime aikoina eristämään karanteeniin koronatartuntojen vuoksi. 

HIFK ja sitä vastaan pelannut SaiPa joutuivat kahden viikon karanteeniin 15. maaliskuuta, kun HIFK:n SM-liigajoukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta. Tämän seurauksena myös KooKoo oli eristyksissä viikon ajan

Tällä viikolla 14 vuorokauden karanteenikomennukset on annettu Sportille ja viimeisimpänä Ilvekselle, jonka tilanteesta tiedotettiin torstaina. 

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan päätös runkosarjan päättämisestä vaatisi käytännössä enää yhden seuran karanteenimääräyksen. Suurin syy pelien jatkamiselle on ilmeisesti se, että runkosarjan 10. sija ja sitä myötä viimeinen pudotuspelijoukkue ei ole vielä ratkennut. Tällä hetkellä tuolla paikalla on Sport.  

SM-liiga päätti 15. maaliskuuta, että sijoitukset määräytyvät loppukaudella pistekeskiarvon mukaan ja perutut ottelut jätetään täysin pelaamatta. Runkosarjan päätöspäiväksi naulattiin 13. huhtikuuta.  

Nyt karanteenit karsivat SM-liigan otteluohjelmaa kovalla kädellä. Esimerkiksi HIFK:n pitäisi vapautua karanteenista tulevana viikonloppuna, mutta sillä ei tästä huolimatta ole ensi viikon ohjelmassa pelejä, sillä sen vastustajat Ilves (kahdesti) ja Sport ovat eristyksissä. 

50 ottelua pelanneiden Ilveksen ja Sportin kalentereissa on tuoreiden karanteenien takia jäljellä enää kolme ja neljä ottelua, mutta mahdollinen karanteenin jatkuminen vähentäisi pelimäärää entisestään. 

"Ei ykkösvaihtoehto"

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä painottaa MTV Urheilulle, että tavoitteena on edelleen pelata runkosarjassa pelattavissa olevat ottelut. 

Järvelä ei kuitenkaan sulje pois sitä, että runkosarja keskeytettäisiin. 

– Se on tietysti vaihtoehtona, mutta ei pöydällä ykkösvaihtoehto. 

– Siihen turvauduttaisiin varmaankin sellaisessa tilanteessa, että meillä olisi niin vähän joukkueita jäljellä, eikä niiden lopuilla otteluilla olisi enää mitään merkitystä (sijoituksellisesti). Nyt kuitenkin pelataan vielä playoff-paikoista. Niin kauan, kun on peleillä merkitystä, pelataan. 

Järvelä uskoo, että kausi saadaan päätökseen. Hän väläyttää tässä vaihtoehtona myös kuplassa pelaamista. Erilaisia vaihtoehtoja on Järvelän mukaan pyöritelty paljon.   

– Tavoite on pelata tänä vuonna playoffit, ja ykköstavoite on se, että joku saa nostaa Kanada-maljan. Sitä me haluamme kaikin keinoin vaalia, Järvelä summaa.

Aiheesta lisää torstai-illan Tulosruudussa MTV3-kanavalla klo 22.25. Järvelän lisäksi äänessä HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.   

Lue myös:

    Uusimmat