Leijonat antoi kurittomalle USA:lle opetuksen – näin tapahtumarikas huippuottelu eteni

Leijonat pelasi kolmannen ottelunsa kevään MM-kisoissa, kun se kohtasi Yhdysvallat. MTV Urheilu seurasi kivikovaa kamppailua hetki hetkeltä.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi-USA 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)

3. erä

60:00: Ottelu päättyy Leijonien komeaan 4-1-voittoon! Maalintekijöinä kunnostautuivat tänään Mikael Granlund, Valtteri Filppula, Sakari Manninen ja Mikko Lehtonen. Hieno peliesitys Leijonilta!

58:22: MAALI! USA 1-4! USA murtaa Olkinuoran nollan, kun Alex Galchenyuk iskee kiekon pienestä kulmasta jalkojen välistään verkkoon.

58. min: Suomi on selvästi nostanut jalkaansa kaasulta ja peli on pyörinyt viime minuutit pitkälti Suomen päässä.

53. min: USA vyöryttää nyt jälleen vahvasti. Ben Meyers pääsee tälläämään avopaikasta, mutta Olkinuora torjuu upeasti kilpikädellään!

50. min: Atte Ohtamaa blokkaa laukauksen kädellään ja kipeää tekee! Ohtamaa palaa vihellyksen jälkeen tuskaisena vaihtopenkille.

48:51: JÄÄHY! Suomen vuoro joutua alivoimalle. Jussi Olkinuora töytäisee maalin edustalta luistelleen USA-pelaajaan sääntöjen vastaisesti kumoon.

46. min: Strauss Mann venyy huimaan torjuntaan! Mikael Granlund petaa syötöllään Sakari Mannisen eteen lähes puolityhjän maalin, mutta Mann venyttää kuin ihmeen kaupalla patjansa Mannisen kudin eteen.

43:34: JÄÄHY! USA joutuu jälleen alivoimalle, kun Sam Lafferty ajaa Jussi Olkinuoran päälle.

43. min: USA on tullut vahvasti päätöserään. Yhdysvallat saa pitkän pyörityksen Suomen alueelle ja Suomi joutuu räiskäisemään pitkän kiekon.

42. min: Suomi on jälleen täysilukuinen!

41. min: Suomi aloittaa kolmannen erän alivoimalla, koska Mäenalasen jäähyä on vielä reilu minuutti jäljellä.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40:00: Olipahan erä! Tämä 20-minuuttinen ei jättänyt kyllä ketään kylmäksi. Leijonat iski kiekon kolmesti USA:n verkkoon. Maalintekijöinä Filppula, Manninen ja Lehtonen.

39:45: JÄÄHY! Saku Mäenalanen taklaa Jaycob Megnan voimalla laitaan, mikä käynnistää hurjan kahakan. Mäenalaselle kaksi minuuttia laitataklauksesta, Marko Anttilalle ja Megnalle kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta. USA:n ylivoimalla jatketaan.

38. min: Teemu Hartikainen pääsee laukomaan. Tällä kertaa Strauss Mann torjuu kudin ongelmitta.

36. min: Tämä ylivoima ei tuota tulosta ja USA pelaa jälleen viidellä kenttäpelaajalla.

33:28: JÄÄHY! Aikamoista turhautumista ilmassa USA:n pelaajilta. Kieffer Bellows ottaa täysin turhan jäähyn estämisestä ja Suomen tehokas ylivoimamylly pääsee taas jauhamaan!

30:50: MAALI! SUOMI 4-0! Mikko Lehtonen lyö ranteet lukkoon ja laukoo kiekon siniviivalta komeasti ohi hölmistyneen Strauss Mannin. Syöttöpisteet Teemu Hartikaiselle ja Sakari Manniselle.

30:45: JÄÄHY! Se ylivoima olikin sitten aika nopeasti siinä! Galchenyuk huitoo Atte Ohtamaan mailan säpäleiksi aloituksen yhteydessä ja joutuu rangaistusaitioon miettimään tekosiaan.

30. min: Hurja on intensiteetti tässä ottelussa! Jäällä sattuu ja tapahtuu koko ajan!

30:44: JÄÄHY! Nyt Suomi sitten joutuu alivoimalle. Joel Armia saa kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä.

29:40: Jäähy kumottu! Ville Pokka saa kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Todellisuudessa Alex Galchenuyukin kasvoihin osuu kiekko, eikä suinkaan Pokan maila. Tuomaristo tutkii tilanteen videolta ja kumoaa Pokan saaman rangaistuksen.

29. min: Tällä kertaa ylivoima ei tuota tulosta ja USA on jälleen täysilukuinen.

26:49: JÄÄHY! USA joutuu taas alivoimalle! Tällä kertaa Thomas Bordeleau joutuu istunnolle.

26. min: Watsonin ulosajolla oli kallis hinta. Suomi iski jäähyn aikana kaksi ylivoimamaalia, mutta nyt USA on jälleen täysilukuinen.

25:36: MAALI! SUOMI 3-0! Upea osuma! Mikael Granlund -> Jere Sallinen -> Sakari Manninen -> maali! Kiekko liikkuu upeasti ylivoimalla ja Manninen saa lyödä kiekon hienon kuvion päätteeksi verkkoon.

24:42: MAALI! SUOMI 2-0! Leijonien vahva ylivoimapyöritys tuottaa vihdoin tulosta. Jere Innalan syöttö löytää maalin edustalta Filppulan, joka ohjaa kiekon hienosti rysään! Hieno maali!

23. min: Hartikaisella on maalin edustalla huikea paikka lisätä Suomen johtoa, mutta voimahyökkääjän yritys menee ohi maalin.

22. min: Suomen onneksi Hartikainen ja Lehtonen ovat molemmat pelikunnossa ja jäällä, kun Suomi pyörittää viiden minuutin ylivoimaansa.

21:03: JÄÄHY! Nyt on Teemu Hartikaisen vuoro saada osumaa. Austin Watson taklaa Hartikaista rumasti kyynärpäällä päähän. Todella ruma temppu USA-hyökkääjältä! Tuomaristo tutki tilannetta videolta, minkä jälkeen Watson komennetaan suihkuun!

21. min: Nokia Arena hiljenee tyystin! John Hayden taklaa voimalla Mikko Lehtosta, joka loukkaa tilanteessa itseään. Lehtonen vaikuttaisi saaneen kovan tällin jalkaansa. Lehtonen kävelee pukutiloihin tutkittavaksi.

21. min: Suomi on jälleen täysilukuinen.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20:00: Vauhdikas avauserä takana! Suomi johtaa ottelua 1-0-lukemin Mikael Granlundin ylivoimaosuman turvin.

20. min: Gaudette pääsee purjehtimaan täysin vapaasti maalin kulmalle ja kiekko jää vaarallisesti pomppimaan Olkinuoran eteen. Suomalaispuolustus selvittää tilanteen kuitenkin lopulta hienosti.

18:16: JÄÄHY! Yhdysvallat saa nyt mahdollisuuden hakea tasoitusmaalia ylivoimalla, kun Jere Innala saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

17:20: MAALI! SUOMI 1-0! Siellä lepää! Sakari Manninen tarjoilee pelivälineen Mikael Granlundille, joka laukoo kiekon seisovan Strauss Mannin jalkovälistä rysään! Toinen syöttöpiste Mikko Lehtoselle.

16:04: JÄÄHY! Toinen ylivoima Suomelle! Adam Gaudette koukkaa Seppälän kumoon ja Suomi pääsee hakemaan avausmaalia!

14. min: Mikael Granlund ja Juho Lammikko pääsevät 2v1-ylivoimahyökkäykseen. Granlund heittää lättysyötön Lammikolle, joka sutii kuitenkin vain lumet kiekon päältä. Siinä tarjottiin jälleen maalipaikkaa Suomelle!

13. min: Huippupaikka! Sakari Manninen löytää keskeltä Mikko Lehtosen, joka on päässyt uimaan vapaaksi häikäisevään maalipaikkaan. Lehtonen ei kuitenkaan onnistu ohittamaan Mannia.

12:02: JÄÄHY! Kaukalossa nahistaan jälleen! Tällä kertaa Mikael Seppälän ja Nate Schmidtin välille syntyy kinaa, minkä seurauksena molemmat komennetaan kahden minuutin istunnolle. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

10. min: USA saa Suomen päätyyn pidemmän hyökkäyksen, joka päättyy Jussi Olkinuoran varmaan torjuntaan. Jälleen vihellyksen jälkeen pientä tönimistä puolin ja toisin. Pelissä on tällä hetkellä mukavasti tunnetta!

9. min: Tunteet kuumenevat Tampereella! Tuomari viheltää pilliinsä paitsion merkiksi, mutta Andrew Peeke taklaa Filppulan vihellyksen jälkeen selästä jäähän. Leijonat-pelaajat eivät tätä luonnollisesti sulata! Tilanteesta ei kuitenkaan jaeta rangaistuksia.

8. min: Nyt kävi lähellä! Hannes Björninen punnertaa vahvasti USA:n alueelle ja nostaa kiekon rystyltä rimaan!

8. min: Ei tuottanut Suomenkaan ensimmäinen ylivoima maalia. USA on täysilukuinen.

6. min: Suomen ylivoima saa heti hyvää painetta aikaiseksi. Sami Vatanen ja Valtteri Filppula pääsevät yrittämään maalintekoa, mutta tulos jää vielä laihaksi.

05:44: JÄÄHY! Suomi pääsee jahtaamaan avausosumaa ylivoimalla, kun USA:n Nate Schmidt nostaa kiekon katsomoon. Nyt kiekkoa häkkiin Leijonat!

5. min: Manninen pyyhältää vauhdilla USA:n puolustuksen läpi. Mannisen laukaus kuitenkin kilpistyy Mannin varusteisiin.

3. min: Leijonien kakkosketju luo erinomaisen maalipaikan. Harri Pesonen tarjoilee poikittaissyötön Valtteri Filppulalle, joka laukoo tulisesti. Veto painuu kuitenkin suoraan Strauss Mannin logoon.

3. min: Suomi selvittää ensimmäisen alivoimansa kunnialla. USA pääsi muutamaan otteeseen testaamaan Olkinuoran torjuntavirettä, mutta Leijonat-vahti oli tehtäviensä tasalla.

00:24: JÄÄHY! Karmiva alku Suomelle, kun Mikko Lehtonen komennetaan välittömästi jäähyaitioon poikittaisen mailan vuoksi. Suomen alivoima joutuu heti testiin.

Ottelu on käynnissä!

Kello 20.10: Tunnelma tiivistyy! Enää kymmenen minuuttia ottelun alkuun. Katsomot ovat ääriään myöten täynnä. Tästä on tulossa hieno kiekkoilta!

Kello 20.03: Tänään on pelattu jo kaksi ottelua. A-lohkossa Kanada murjoi Slovakian vauhdikkaan ottelun päätteeksi 5-1-lukemin.

B-lohkossa Latvia otti MM-turnauksen ensimmäisen voittonsa lyömällä Norjan 3-2-lukemin.

Kello 19.50: Suomi ja USA kohtasivat MM-kisoissa myös viime keväänä. Tuolloin Suomi kukisti USA:n niukasti 2-1-lukemin.

Kello 19.45: Suomi sai tänään upeita uutisia, kun NHL-seura Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen vastasi myöntävästi MM-kisakutsuun. Katso alta, miten C Moren asiantuntijakaksikko Lauri Marjamäki ja Olli Jokinen kommentoivat Heiskasen mukaantuloa.

Kello 19.35: USA jatkaa samalla kokoonpanolla kuin sunnuntain Itävalta-ottelussa.

Kello 19.25: Suomi on tehnyt pieniä viilauksia kokoonpanoonsa. Olkinuora ottaa torjuntavastuun Harri Säteriltä ja Jere Innala nousee kolmosketjun laitaan.

Maalivahdit:
45 Jussi Olkinuora (varalla 29 Harri Säteri)