THL laajentaa koronarokotesuositustaan – neljättä rokotetta suositellaan 70–79-vuotiaille riskiryhmäläisille

7:46
Katso myös: Uusi omikronvariantti herättää huolta myös Suomessa – Husin Lasse Lehtonen kertoo, mitä variantista tiedetään nyt

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo suosittelevansa neljänsiä koronarokotteita 70–79-vuotiaille riskiryhmäläisille. Heitä on noin 300 000.

Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Neljättä koronarokotetta on suositeltu aikaisemmin 80 vuotta täyttäneille, 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille,  hoivakodeissa asuville sekä järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

THL perustelee suositustaan sillä, että ikä ja perussairaudet lisäävät vakavan taudin riskiä. THL:n mukaan tällä hetkellä eniten terveyshyötyä voidaan saavuttaa rokottamalla riskiryhmiin kuuluvia 70-79-vuotiaita, jotka ovat tähän mennessä saaneet kolme rokotetta.

– Neljänsien annosten laajentamisella varaudumme myös tulevaan. Emme voi poissulkea sitä, että väestössä alkaa laajasti kiertää entistä herkemmin leviävä koronavirusvariantti, joka voi lisätä sekä tartuntojen määrää että erikoissairaanhoidon tarvetta kesän ja alkusyksyn aikana, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja