Bottakselle virheitä ja karvas pettymys, Vetteliltä tyrmäys Hamiltonille – näin Kanadan GP:n aika-ajot etenivät

Kanadan F1-osakilpailun aika-ajot kaasuteltiin Montrealissa lauantaina. MTV Urheilu seurasi jahtia parhaista lähtöruuduista verkkosivuillaan hetki hetkeltä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajo oli suomalaisittain vaisu. Mercedeksen Valtteri Bottas oli virheiden jälkeen kuudes, Alfa Romeon Kimi Räikkönen 17:s. 

Paalupaikalle rynnisti Ferrarin Sebastian Vettel ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja Ferrarin Charles Leclerciä

Kanadan GP:n aika-ajojen seuranta:

Klo 22.23: Kiitos seuraajille! Jatkamme huomenna GP:n parissa. Kisa starttaa klo 21.10. 

Aika-ajon päätösosio:

Klo 22.20: Päätösosion järjestys: Vettel, Hamilton, Leclerc, Ricciardo, Gasly, Bottas, Hülkenberg, Norris, Sainz, Magnussen (ei aikaa, ulosajo 2. osiossa). 

Klo 22.18: Bottaksen yritys epäonnistuu virheiden takia, hän on kuudes. Vettel nousee huimalla vedolla paalulle 0,2 sekunnin erolla ohi Hamiltonin. Leclerc on kolmas, Ricciardo hienosti neljäs. 

Klo 22.15: Nyt viimeiset yritykset!

Klo 22.13: Kuskit valmistautuvat toisiin yrityksiin. Bottas ja Norris vielä ilman aikaa. 

Klo 22.09: Bottaksen avausyritys pilalle pyörähdyksen takia, onneksi hän välttää seinäosuman. Hamilton pamauttaa kärkeen 0,2 sekunnin erolla Vetteliin, kolmantena Leclerc. 

Klo 22.05: Koneet taas käynnissä. Nyt ratkaistaan paalupaikka. 

Klo 22.03: Päätösosio käynnistyy kahden minuutin kuluttua. 

Klo 21.55: Alla video Magnussenin rajusta ulosajosta, joka päätti toisen osion ryminällä. 


Klo 21.53: Verstappen harmitteli epäonnea: medium-renkailla yrityksiä häiritsi ruuhka, lopussa Magnussenin ulosajo. 

Klo 21.50: Asiantuntija Mika Salo arvioi 2. osion perusteella, että Mercedes on sittenkin Ferraria vahvempi ratkaisuhetkillä. 

Klo 21.47: Toinen osio varmisti sen, että Gasly voittaa tallitoverinsa Verstappenin ensi kertaa aika-ajossa tällä kaudella. Gasly oli 2. osiossa hienosti neljäs, Verstappen 11:s. Verstappen yritti aikaa medium-setillä, muttei onnistunut, ja yritys pehmeillä kumeilla meni Magnussenin kolariin. 

Aika-ajon 2. osio:

Klo 21.46: Aika-ajon ratkaisu viivästyy hieman Magnussenin auton romujen siivoamisen takia. 

Klo 21.45: Päätösosioon jatkavat tässä järjestyksessä: Hamilton, Bottas, Vettel, Gasly, Leclerc, Ricciardo, Hülkenberg, Sainz, Norris ja Magnussen. Magnussenin aika-ajo on luonnollisesti ohi, joten hän on lopputuloksissa 10:s.  

Päätösosiosta putoavat: Verstappen, Kvjat, Giovinazzi, Albon ja Grosjean. 

Klo 21.42: Ulosajo johtui renkaan puhkeamisesta. Magnussen nousi romuttuneesta autostaan ja  näyttäisi olevan kunnossa. 

Klo 21.41: Haasin Kevin Magnussen hurjalla vauhdilla seinään viimeisessä mutkassa! Magnussenin ja kaikkien perässä tulleiden kierroksen menevät pilalle – tässä joukossa myös Verstappen, joka jää 11. sijalle ja ulos päätösosiosta. 

Klo 21.36: Bottas nousee toiseksi, 0,085 sekunnin erolla Hamiltoniin. Verstappen lähtee radalle tekemään viimeistä iskuaan tähän osioon. Hän on putoamisvaarassa.  

Klo 21.35: Hamilton onnistuu taas medium-setillä, kärkeen reilulla kymmenyksen erolla Vetteliin. 

Klo 21.33: Gasly onnistuu nyt loistavasti. Hän iskee kakkosajan, mutta astetta pehmeämmällä renkaalla kuin Ferrarit. Tallitoveri Verstappen on pulassa mediumeilla, hollantilainen joutuu hakemaan pehmeän setin ja yrittämään parempaa aikaa. 

Klo 21.31: Vettel kärkeen 0,063 sekunnin erolla Leclerciin. Hamilton ja Bottas sijoilla 3-4. 

Klo 21.30: Bottaskin pamauttaa kelpo ajan tauluun, vajaat 0,2 sekuntia Vettelin perässä. 

Klo 21.28: Hamiltonilta heti aika, jolla irtoaa paikka päätösosioon. Vettel pistää vielä 0,027 sekuntia brittiä paremmaksi. Bottaksen kierros menee puolestaan pilalla heti avaussektorilla. Uusi yritys edessä. 

Klo 21.16: Myös Leclercin ja Vettelin Ferrareissa medium-setti. 

Klo 21.25: Toinen osio käyntiin. Hamilton ja Bottas lähtevät radalle medium-renkaalla. Tavoitteena siis saada kyseinen rengas huomiseen starttiin, jotta kisan alkuun voi tehdä huomattavasti pidemmän vedon kuin pehmeällä kumilla. 

Klo 21.23: Vedetään muutama minuutti happea, kohta mennään taas!

Aika-ajon 1. osio:

Klo 21.20: Jatkoon menevät tässä järjestyksessä: Vettel, Leclerc, Bottas, Hamilton, Verstappen, Hülkenberg, Sainz, Norris, Ricciardo, Kvjat, Albon, Gasly, Magnussen, Grosjean, Giovinazzi. Kärkikolmikko siis vain 0,029 sekunnin sisällä toisistaan. 

Jatkosta putoavat: Perez, Räikkönen, Stroll, Russell, Kubica

Klo 21.19: Kimi ei pysty parantamaan, Räikkönen ulos 2. osiosta. Tallitoveri Giovinazzi vie suomalaisen paikan jatkossa onnistuneella vedolla. 

Klo 21.15: Räikköseltä hyvä kierros. Kimi nousee 10. sijalle, mutta putoaa heti pari sijaa. Tiukoille menee. 

Klo 21.13: Erot kärjessä minimaalisia! Vettel ja Leclerc nyt sijoilla 1-2, mutta Bottas vain 0,029 sekunnin päässä ykköspaikasta. 

Klo 21.11: Räikkönen putoamisvaarassa, hän on tällä hetkellä 18. sijalla. Aikaa 6 minuuttia jäljellä.  Samalla Bottas tykittää kärkeen ohi Ferrarien!

Klo 21.10: Ferrari on vedossa. Leclerc ja Vettel nyt kaksikkona kärjessä, ero Verstappeniin noin puoli sekuntia. 

Klo 21.09: Kaikki ennakkosuosikit tehneet ensimmäiset vetonsa, järjestys: 1. Leclerc, 2. Verstappen, 3. Hamilton, 4. Bottas, 5. Gasly, 6. Norris, 7. Vettel...14. Räikkönen

Klo 21.05: Räikkönen paineli ensimmäisellä vedollaan lähes sekunnin tallitoverinsa Antonio Giovinazzin ajan alle. Toiseen osioon selviäminen on silti kiven alla. 

Klo 21.04: Verkkainen alku, huipputallien kuskit vielä pilttuussa. Räikkönen on tekemässä avausvetoaan.  

Klo 21.00: Aika-ajojen avausosio, joka kestää 18 minuuttia, on käynnissä. Williamsin Robert Kubica ensimmäisenä radalle. 

Klo 20.59: Ilman lämpötila Montrealissa on 21 astetta, radan lämpö 46 astetta. 

Klo 20.55: Aika-ajot käyntiin viiden minuutin päästä!

Ennakointi:

Klo 20.51: Mika Salo summaa ennakon studiosta: Bottas lyö tänään Hamiltonin, mutta Leclerc kiilaa paalulle. 

Klo 20.40: Alla video studiotiimin kuskihuhumyllystä, josta mainittiin jo aiemmin.


Klo 20.34: Valtteri Bottas ennakoi C Morelle: Pehmeällä renkaalla starttaaminen kisaan on riski, sillä kumi saattaa kulua todella nopeasti. Medium-rengas saattaa olla oikea valinta aika-ajon kakkososioon, mutta on siinä riskinsä ajan tekemisen kanssa. 

Klo 20.28: Mika Salo ja Niki Juusela pitivät studiossa fläppitauluhetken, aiheena F1-sarjan tulevat kuskisiirrot. Salo povasi muun muassa Pierre Gaslylle potkuja kesken tämän kauden. Fernando Alonsoa Salo ei halua enää takaisin kuninkuusluokkaan.  

– Hän on pilannut niin monta tallia tässä sarjassa, Salo kommentoi.  

Klo 20.17: Studiossa nostettiin esiin fakta, että alkukausi on ollut Lewis Hamiltonin uran paras. Mika Salo ja Niki Juusela alleviivaavat kuitenkin sitä, että myös Valtteri Bottas on vielä vahvasti mestaruustaistossa.  


Klo 20.07: C Moren studiossa asiantuntija Mika Salo nosti pitkät suorat Ferrarin eduksi aika-ajossa. Selostaja Niki Juusela alleviivasi puolestaan sitä, että Vettel on aina ollut vahva Kanadassa. Olisiko nyt Vettelin aika ottaa kauden avauspaalu?

Klo 20.02: Entinen Mercedes-tähti Nico Rosberg antoi hiljattain arvionsa Mersu-kuskien voimasuhteista Kanadasta. Se ei mairitellut Valtteri Bottasta. 

Klo 19.53: Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa kiinnostaa jatkuvasti. Miten tähän vastasi Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff eilen? Se selviää alta. 


Klo 19.48: NHL-seura Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjän Jesperi Kotkaniemen perjantaina tavannut Kimi Räikkönen kommentoi alla sitä, millainen jääkiekkoilija hänestä olisi tullut?


Klo 19.46: Vuosi sitten paalulle ajoi Vettel ennen Bottasta ja Red Bullin Max Vertappenia. Hamilton oli neljäs. Kisassa kärkikolmikko oli sama. 

Klo 19.45: Tervetuloa mukaan seurantaan! Ennakoidaan aika-ajoja päivän aiemmilla tapahtumilla ja asiantuntijoiden kommenteilla C Moren F1-studiosta, joka käynnistyy klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat