MTV:n tiedot: Maatalouden tukipaketti ja hoitovelkarahat eivät mukana ensi vuoden budjetin täydennyksissä – yhteissumma noin miljardi

Hallitus ei toistaiseksi ole päässyt sopuun maatalouden ja hoitovelan purkamisen tukipaketeista osana vuoden budjetin täydennyksiä.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on käsitellyt tänään kokouksessaan ensi vuoden budjetin täydennyksiä.

Keskusta on vaatinut mukaan noin 300 miljoonan euron tukipakettia maataloudelle, ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) puolestaan noin 700 miljoonan euron lisärahoitusta hoitovelan purkamiseen.

MTV Uutisten tietojen mukaan talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi tänään ensi vuoden budjetin täydennykset, mutta mukana eivät ole maatalouden tai hoitovelan tukipaketit. 

Muut hallituspuolueet ovat suhtautuneet vaatimuksiin nihkeästi, ja etenkin vaatimus 700 miljoonan euron lisärahoituksesta hoitovelan purkuun tuli jossain määrin yllätyksenä.

Sovitut täydennykset ensi vuoden budjettiin ovat suuruusluokaltaan yhteensä alle miljardi euroa, ja koostuvat muun muassa Nato-rahoituksesta sekä teknisluonteisista korotuksista.

Periaatteessa on yhä mahdollista, että maatalouden ja hoitovelan lisärahoituksesta sovitaan vielä tällä hallituskaudella. Takaraja hallituksen esitykselle on kuitenkin tämän viikon torstai, ja siksi todennäköiseltä näyttää, että tukipaketeista sovitaan vasta ensi vuoden puolella lisätalousarvioissa.

Lue myös:

    Uusimmat