MTV:n ruutukasvot päätyivät valekampanjan keulakuviksi – Nina Rahkola hämmästyi, kun häntä käytettiin bitcoin-sivustolla: "Tämä on valetta"

0:33

Muun muassa Nina Rahkola, Ivan Puopolo, Kimi RäikkönenArman Alizad ja Hjallis Harkimo esiintyvät uutissivustolta näyttävällä verkkosivulla artikkelissa, joka mainostaa bitcoineihin sijoittamista.

Videolla Nina Rahkola kertoo ja näyttää, millaiselle sivustolle hänen kasvonsa päätyivät.

Huomenta Suomen juontaja Nina Rahkolan epäilykset heräsivät, kun useat tuntemattomat ihmiset ottivat yhteyttä kysyäkseen, onko Rahkola oikeasti sijoittanut bitcoineihin.

– Ensin luulin, etteivät viestit pitäneet paikkansa. Eräs rouva kysyi, että voiko olla totta, että olisin lähtenyt mukaan bitcoineihin sijoittamiseen. Pyysin häntä lähettämään minulle linkin sivustolle, sillä en ole tietoisesti markkinoinut bitcoinin toimintaa.

Useat julkisuuden henkilöt kohteena

Löydettyään IDECnews-nimisen sivuston Rahkola huomasi, että hän ei ollut ainoa. Myös Arman Alizadin, Hjallis Harkimon, Ivan Puopolon ja Kimi Räikkösen kasvoja käytetään kryptovaluutan markkinointiin.

Sivusto muistuttaa ulkoisesti Ylen uutissivustoa ja se sisältää myös Yle uutisten sivuilla julkaistuja artikkeleita.

– Siinä on muka haastateltu minua ja Ivania, missä me kerromme bitcoineihin sijoittamisesta ja millaista taloudellista menestystä sijoittaminen on meille tuonut. Tämä on valetta, me emme ole sijoittaneet emmekä rikastuneet bitcoineilla.

Hjallis Harkimo houkutteli Rahkolan sijoittamaan

Sivustolla julkaistussa tekstissä väitetään, että Hjallis Harkimo olisi houkutellut Nina Rahkolan sijoittamaan bitcoineihin Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä.

– Huomenta Suomi -ohjelmassa esiintynyt Harry Harkimo kertoo selvinneensä konkurssista automaattisen Bitcoin-kaupankäyntialustan, Bitcoin Revolution, avulla, tekstissä sanotaan.

– Ennen kuin Harrylla oli ollut tilaisuutta vastata kaikkiin kysymyksiin, Nina keskeytti hänet hymyillen: “Olen tehnyt 398,42 euroa kahdeksassa minuutissa”.

Hjallis Harkimo kommentoi tapausta Twitterissä.

– Jos tällaista tulee vastaan, se on täyttä huijausta.

"Meidän kasvojamme on käytetty täysin väärin perustein"

Nina Rahkola aikoo tehdä kasvojensa käytöstä rikosilmoituksen.

– Meidän kasvojamme on käytetty täysin valheellisin, väärin perustein. En hyväksy tätä. Sivulla luodaan mielikuva, että tällä kyseenalaisella sijoitustoiminnalla voisi rikastua. Olen jutellut myös muutaman muun sivustolla esiintyvän henkilön kanssa, eivätkä tiedot perustu heidänkään kohdalla totuuteen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja