Mainos

MTK uhkaa pysäyttää puukaupan

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK uhkaa pysäyttää puukaupan ensi viikolla, kertovat Turun Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehdet.

Liitto on suivaantunut siitä, että puun myyntitulojen verohelpotusten yhteydessä myös metsätalouden kustannusten vähennysoikeudet aiotaan puolittaa.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että epätietoisuus valmisteilla olevan puunmyynnin verohuojennuslain sisällöstä uhkaa pysäyttää puukaupan uudelleen. Metsänomistajat katsovat tulleensa harhautetuiksi, kun hallitus ei kertonut uudistuksen yhteydessä myös verovähennyksiin kohdistuvista leikkauksista.

MTV:n uutiset paljasti viikko sitten, että verohuojennusten mukana myös verovähennysoikeuksia leikataan samalla mitalla. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti eilen Huomenta Suomessa, että näin todella tapahtuu.

MTK kehottaa metsänomistajia pidättäytymään puukaupoista siihen asti, kunnes veroratkaisun lopullinen muoto selviää. Verohelpotuksista ilmoittamisen jälkeen puukauppa elpyi selvästi, kun vielä alkuvuonna teollisuus sai ostettua puuta vain puolet viime vuoden määrästä.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.