MT:n kysely: EU:n elpymispaketti saa eniten kannatusta pk-seudulla, vähiten maalla

EU:n elpymispaketti eteni eduskunnassa, kokoomus sai läpi tiukkoja linjauksia 2:12
EU:n elpymispaketti eteni eduskunnsassa, kokoomus sai läpi tiukkoja linjauksia.

Vajaa puolet suomalaisista pitää Suomen osallistumista EU:n elvytysrahastoon viisaana, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Kyselyssä ratkaisun arvioi viisaaksi 44 prosenttia vastaajista, ja kielteisesti suhtautui 32 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla myönteisesti suhtautuvien osuus oli korkein eli 53 prosenttia vastaajista, kaupunkimaisissa kunnissa 44 prosenttia vastaajista ja taajaan asutuissa kunnissa 36 prosenttia.

Vähiten kannatusta elvytyspaketti sai maaseutumaisten kuntien vastaajilta, joista vain 29 prosenttia pitää ratkaisua viisaana. Kielteisesti suhtautui yli puolet.

–  Tulokset kertovat ainakin siitä, että monet ihmiset suhtautuvat epäilevästi niihin perusteluihin, joita hallituksen ja elinkeinoelämänkin puolelta on paketille esitetty, sanoo Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Puoluekannan mukaan ryhmiteltynä myönteisimmin kysymykseen vastasivat RKP:n, vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajat. Jyrkimmin elvytysrahastoon osallistumista vastustivat perussuomalaisia äänestävät vastaajat.

Kantar TNS Agrin toteuttamaan kyselyyn osallistui 1  032 suomalaista 30.4.–5.5. Vastaajilta kysyttiin, onko Suomen viisasta osallistua EU:n yhteiseen elvytysrahastoon. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa ja osaotosten tulokset ovat vain suuntaa antavia.

Lue myös:

    Uusimmat