Motörhead Suomeen lokakuussa

Brittiläinen heavy metal -yhtye Motörhead vierailee Suomessa lokakuussa 30-vuotiskiertueellaan. Vuonna 1975 perustettu yhtye esiintyy Helsingin Kaapelitehtaalla 10. lokakuuta ja Tampereen Jäähallissa 11. lokakuuta.

Koska keikat ovat osa Motörheadin 30-vuotisjuhlakiertuetta, ohjelmistossa on bändin jykeviä biisejä kaikilta uran kolmelta vuosikymmeneltä.

Motörhead on musiikkimaailman legenda. Vuonna 1977 ilmestyneen esikoislevyn Motörhead jälkeen yhtye on julkaissut yhteensä kunnioitettavat 27 albumia. 13. heinäkuuta kauppoihin tuli DVD Stage Fright, jossa faneille tarjotaan mielenkiintoinen kurkistus bändin elämään.

Perustaja ja yhtyeen keulakuva Lemmy Kilmister on sanonut Motörheadista ”Bändi ei ole vain minun työtäni, se on minun koko elämäni”. Karismaattinen Lemmy on monipuolisella laulutulkinnallaan ja tiukalla bassonhallintatyylillään todistanut lauseen todeksi – ja osoittanut samalla olevansa 60-vuotiaana rokkarina elämänsä vedossa, kuten suomalaiset saivat todeta 2004 Ruisrockissa.

Lämmittelijänä Motörheadin keikoilla nähdään Corrosion Of Conformity. 1980-luvulla perustettu yhtye on rikkonut raja-aitoja hardcore-sävytteisellä metallimusiikillaan. Grunge-aallon harjalla 90-luvulla COC muutti äänimaailmaansa kaupallisempaan southern rockin suuntaan. Huhtikuussa julkaistu grungea ja hardcorea yhdistelevällä albumilla In The Arms Of God kuuluu vaikutteita mm. Tony Iommin riffeistä ja Jimmy Pagen kitaroinnista.

Lipunmyynti Suomen-konsertteihin alkaa 8. elokuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat