Moscow Times: Valeri Gerasimov siirretty syrjään hyökkäyssodan johdosta

Emeritusprofessori: "Nyt on nähty malli, jolla Putin voidaan ehkä syrjäyttää" 1:36
Katso myös: Emeritusprofessori: "Nyt on nähty malli, jolla Putin voidaan ehkä syrjäyttää".

Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov on siirretty syrjään Ukrainassa käytävän hyökkäyssodan johdosta, väittää venäläinen Moscow Times -lehti sotaa kannattavien Telegram-tilien tietoihin viitaten.

Muodollisesti Gerasimov säilyttäisi lehden mukaan paikkansa yleisesikunnan päällikkönä. Hyökkäyssodan johdon sen sijaan ottaisi käsiinsä kenraalieversti Mihail Teplinski, joka on toiminut Venäjän ilmavoimien komentajana kesäkuusta 2022 lähtien. Tämän vuoden huhtikuussa Teplinskistä tuli Ukrainan ryhmittymän apulaispäällikkö, kertoo Moscow Times.

Yhdysvaltalainen ajatushautomo ISW on puolestaan kertonut, että Wagner-palkkasotilasyhtiön juhannuskapina voi edelleen aiheuttaa muutoksia Venäjän sotilasjohdossa. ISW:n seuraaman merkittävän venäläisen sotabloggaajan mukaan Venäjällä saatetaan olla tekemässä päätöstä puolustusministeri Sergei Shoigun korvaamisesta.

Ajatushautomo ei ole voinut itsenäisesti vahvistaa Shoigun korvaamisesta liikkuvia huhuja. ISW on aiemmin arvioinut, että Shoigun korvaaminen olisi epätodennäköistä.

ISW arvioi, että Venäjä pyrkinee myös varmistamaan, että sillä on määräysvalta Wagnerin johtajistoon ja taistelijoihin Afrikassa ja Lähi-idässä.

Lue myös:

    Uusimmat