Valtaisa leimaus: Hurja video näyttää Tampereen mopomiittitapahtuman kaaoksen – tuleen sytytetty mopo räjähti

Mopon polttamisesta vaaratilanne Tampereella 0:20
Mopomiitissä tuleen tuikattu mopo räjähtää.

Nuorison mopomiittitapahtuma aiheutti eilisiltana lukuisia hälytystehtäviä ja vaaratilanteita Tampereen seudulla, kertoo poliisi.

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa eilisiltana kärjistyneestä mopomiitti-tapahtumasta Tampereen seudulla. Illan aikana paikalla oli useita satoja nuoria, joista osan häiriökäyttäytymiseen poliisi puuttui.

Vakavin tilanne koettiin Pyynikin rannassa puolen yön jälkeen. Paikalta tehtiin hätäkeskukseen noin kaksikymmentä ilmoitusta, että alueelle kokoontuneet mopoilijat, kevytmoottoripyöräilijät ja autot aiheuttavat vaaratilanteita ajollaan, ajelevat nurmikolla, metelöivät ja polttavat kumia parkkipaikalla.

Poliisin mennessä paikalle tyhjentämään aluetta ja ohjaamaan liikennettä, osa läsnäolijoista vastusti poliisin toimia heittelemällä heitä kohti kivillä. Poliisi kertoo joutuneensa varautumaan tilanteeseen normaalia järeämmin varustein ja muun muassa suojautumaan joukkojenhallintakilvillä ja -kypärillä. 

Poliisi sai tyhjennettyä Pyynikin parkkipaikan sunnuntaina aamuyöllä kello 03 mennessä.

Pyynikin kesäteatterin parkkipaikalla sytytettiin myös tuleen mopo, joka aiheutti palaessaan räjähdysmäisen leimahduksen.

Ylinopeutta keulimiselle karu loppu

Noin puoliltaöin Tampereen Ruskontiellä tapahtui myös kahden kevytmoottoripyörän välinen törmäys, jossa toinen kuljettajista oli loukkaantunut lievästi. Molemmat kolarin osalliset olivat alle 18-vuotiaita.

Tapahtumapaikalla saatujen silminnäkijätietojen mukaan kolari olisi tapahtunut tilanteessa, jossa molemmat motoristit olivat ajaneet etupyörä kohotettuna ja huomattavalla ylinopeudella.

Poliisi jatkaa onnettomuuden syiden ja olosuhteiden selvittämistä ja tutkii kolaria liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tiedossa ei ole, että mopomiitin lieveilmiöiden seurauksena olisi tapahtunut vakavia onnettomuuksia tai aiheutunut vakavia vammoja. Myöskään poliisit eivät loukkaantuneet.

Tästä tiedät, että mopo on viritetty 1:06
Katso myös: Tästä tiedät, että mopo on viritetty. Video ei liity Tampereen mopomiittitapahtumaan.

Lue myös:

    Uusimmat