Moottoritiestä tulikin kiitorata, kun lentokone teki yllättäen hätälaskun – hurja tilanne tallentui kameraan: "Tämä on todella hullua"

0:45
Lentokoneen hätälasku tallentui autokameraan – katso!

Autoilijat todistivat todellista vaaratilannetta moottoritiellä Missourissa Yhdysvalloissa eilen iltapäivällä paikallista aikaa. Pienlentokoneen hätälasku tallentui auton ajolautakameraan. 

Lentokone oli noussut ilmaan vain minuutteja ennen hätälaskua, kertoo CNN. Pian lähdön jälkeen lentäjä oli huomannut, ettei lentokoneen toinen moottori toimi. Lentäjä yritti palata takaisin lentokentälle, mutta U-käännös ei onnistunut. 

Lentäjä huomasi alapuolellaan moottoritien ja päätti tehdä siitä lentokoneelle väliaikaisen kiitoradan. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut ohikiitävässä vaaratilanteessa. 

– Tämä on tavallaan todella hullua: On vuosi 2020, koronavirus on päällä, meillä on murhaherhiläisiä ja nyt lentokone laskeutuu moottoritielle, Jon Greenwald kuvaili tunnetilojaan CNN:lle lentokoneen hätälaskun jälkeen. 

Hätäiselle ratkaisulle kiitosta

Lentokone pysäytti moottoritien liikenteen yli tunniksi ennen kuin se saatiin hinattua pois liikenteen tieltä. Viranomaiset ovat kuitenkin kiitelleet lentäjän tekemää ratkaisua, sillä jos lentokone olisi saattanut saada isoa tuhoa aikaiseksi, jos sitä ei olisi kohdistettu moottoritielle.

Paikallisen poliisin mukaan hätälasku ei ollut ennennäkemätön näky: Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun lentokone on laskeutunut samaiselle moottoritielle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja