Mainos

Mont Blanc -tunnelipalon oikeudenkäynti alkoi Ranskassa

Keväällä 1999 syttynyt palo riehui tunnelissa kolme päivää vaatien 39 kuolonuhria. Oikeudenkäynnissä on syytettynä kaikkiaan 16 yksityishenkilöä ja yritystä ja sen arvellaan kestävän kolmisen kuukautta.

Ranskassa on alkanut oikeudenkäynti kuuden vuoden takaisesta Mont Blanc -tunnelin tuhoisasta tulipalosta. Arviolta kolme kuukautta kestävässä oikeusprosessissa pyritään selvittämään, kuka tai ketkä olivat vastuussa 39 ihmisen hengen vaatineesta murhenäytelmästä.

Oikeudenkäynnissä on syytettynä kaikkiaan 16 yksityishenkilöä ja yritystä, heidän joukossaan muun muassa kuljettaja, jonka rekasta tulipalo sai alkunsa. Myös rekan valmistanut Volvo joutuu vastaamaan syytteisiin. Palon on aiemmin arveltu johtuneen joko tupakantumpista, viasta rekan moottorissa tai tunnelin puutteellisesta kunnossapidosta.

Tulipalo levisi 24. maaliskuuta 1999 kaikkiaan 24 ajoneuvoon Ranskasta Italiaan johtavan 11-kilometrisen tunnelin puolivälin paikkeilla. Palavista ajoneuvoista tuprunnut myrkyllinen savu koitui kymmenien tunnelissa olleiden kohtaloksi. Palo saatiin sammumaan vasta kolmatta päivää sen syttymisen jälkeen.

Tunneli avattiin uudelleen liikenteelle kolme vuotta onnettomuuden jälkeen. Sillä välin liikenneväylän turvallisuutta oli parannettu muun muassa tehokkaammilla savuhälyttimillä ja erillisellä pelastautumistunnelilla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.