Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Nämä julkkikset menivät läpi aluevaaleissa – useita ei lykästänyt

Haastattelussa kärkikolmikon puheenjohtajat –"Näyttää siltä, että tämä oli kolmen suuren paluu" 5:00
Haastattelussa aluevaalien kärkikolmikon puheenjohtajat: "Näyttää siltä, että tämä oli kolmen suuren paluu"

Aluevaaleissa hyvinvointialueiden valtuustoihin sosiaali- ja terveysasioista päättämään nousi sunnuntaina myös julkisuuden henkilöitä eri puolilla maata. Osalla heistä ei ole juuri aiempaa poliittista kokemusta.

Täältä löydät kaikki uutiset aluevaaleihin liittyen. 

Osoitteessa mtv.fi löydät kaikki aluevaalien videot ja uutisanalyysit.

Muista myös kattava Tulospalvelu!

Kun kaikkien muiden alueiden paitsi Keski-Uudenmaan äänet oli saatu varhain maanantain puolella kokonaan laskettua, ponnistivat valtuustoihin esimerkiksi Varsinais-Suomessa yrittäjä ja tv-kasvo Jethro Rostedt (liik.) sekä jalkapallouransa hiljattain päättänyt Timo Furuholm (vas.).

Keski-Uudellamaalla kunnioitettavan äänisaaliin oli kerännyt televisiosta tuttu Remontti-Reiska eli järvenpääläinen rakennusalan yrittäjä Jorma Piisinen (ps.). Hän nousi valtuustoon ja sai vain hivenen keskeneräisen ääntenlaskennan perusteella eniten ääniä kaikista Keski-Uudenmaan perussuomalaisista ehdokkaista.

Pirkanmaalla valituksi selvin luvuin tuli jääkiekkovaikuttaja ja entinen kansanedustaja Kalervo Kummola (kok.). Kanta-Hämeessä valtuustoon ylsi ex-jääkiekkoilija, HPK:ssa pelannut Mika Lartama (ps.).

Heittämällä paikkansa lunasti myös ex-pääministeri Jyrki Kataisen puoliso Mervi Katainen (kok.). Mervi Katainen lukeutui Länsi-Uudenmaan alueella kokoomuksen viiden eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon.

Muusikoita ei lykästänyt

Valitsematta sen sijaan jäivät esimerkiksi Pohjois-Savossa jääkiekkolegenda Sami Kapanen (kok.) ja Länsi-Uudellamaalla Egotrippi-muusikko Mikki Kauste (vihr.), entinen Miss Suomi Vanessa Kurri (kok.) sekä ex-pikaluistelija Mika Poutala (kd.).

Ulos valtuustoista jäivät myös Etelä-Karjalassa ehdolla ollut Kotiteollisuus-yhtyeen basisti Janne Hongisto (kesk.) sekä Pirkanmaan valtuustoon pyrkineet vuoden 2011 tangokuningatar Mervi Koponen (kesk.) ja jumppalegenda Anne Sällylä (kok.).

Satakunnassa valitsematta jäi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) veli, eri puoluetta edustava Jani Kiuru (kok.).

Juttua päivitetty 24.1. kello 5.29: Mika Lartama (ps.) nousi Kanta-Hämeessä ääntenlaskun valmistuttua sittenkin valtuustoon. Lisäksi päivitetty Remontti-Reiska Jorma Piisisen nousu Keski-Uudenmaan perussuomalaisten ääniharavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat