MM-rallipomo päivitti tilannekuvaa Kreikassa – suomalaislegendalla suuri rooli päätöksenteossa: "Kuuntelemme heidän suosituksiaan"

Kalle Rovanperältä selvä viesti jatkosuunnitelmista: "Jos osaa rivien välistä yhtään lukea" 0:33
Kalle Rovanperältä selvä viesti jatkosuunnitelmista: "Jos osaa rivien välistä yhtään lukea"

Kreikkaa piiskanneet rankkasateet ovat pakottaneet paikalliset MM-rallijärjestäjät poikkeustoimiin, ja esimerkiksi torstaiaamulle tarkoitettu testierkoiskoe jouduttiin perumaan kokonaan. Järjestäjät uskovat kuitenkin vankasti tapahtuman läpi viemiseen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

– Ei minkäänlaisia, tapahtumajohtaja Pavlos Athanassoulas tokaisi ykskantaan Autosportin kysyessä, onko esillä ollut ehdotuksia koko kilpailun perumisesta.

– Perjantain erikoiskoiskokeet näyttävät turvallisilta, ja lauantain pätkillä on vielä kaksi päivää aikaa kuivua niin paljon kuin mahdollista.

Athanassoulas korostaa, että kaikki päätökset tehdään turvallisuus edellä.

– Emme voi lähteä luonnonvoimia vastaan. Olemme todistaneet parin päivän aikana koko Kreikan historian kovimpia sateita. 

Michéle Mouton ja Timo Rautiainen, jotka työskentelevät FIAlle, ovat kokeneimpia ihmisiä tässä rallissa. Kuuntelemme heidän suosituksiaan ja teemme kaikkemme varmistaaksemme kuljettajien ja katsojien turvallisuuden, Athanassoulas sanoi AutoHebdolle.

Mouton toimii tapahtumassa tuttuun tapaan turvallisuusdelegaattina, Rautiainen urheiludelegaattina.

Tällä tietoa testi-ek:n peruminen ja rallin kahden viimeisen erikoiskokeen lyhentäminen reilulla kymmenellä kilometrillä olisivat jäämässä ainoiksi muutoksiksi. 

Lauantaina kahteen kertaan ajettavan Pavlianin erikoiskokeen nuotitus jouduttiin aiemmin viikolla keskeyttämään, mutta sitä päästiin jatkamaan torstaiaamuna.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat