Jukka Jalonen jyrähti MM-kisojen karmivasta törkytempusta – Mikko Rantanen ehdotti vielä kovempaa rangaistusta

Jääkiekon tämän kevään MM-kisojen ylivoimaisesti kuohuttavin tapaus nähtiin Riiassa, kun Kanadan hyökkääjä Joe Veleno polkaisi luistinterä edellä Sveitsin Nino Niederreiteriä jalkaan. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pyöritteli päätään tapauksen kohdalla. Mikko Rantanen olisi antanut Velenolle vielä kovemman rangaistuksen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kyseinen kohutapaus sattui Kanadan ja Sveitsin alkusarjan ottelussa, kun useampi pelaaja kävi vääntöä laidan lähellä. Kiekkoa tavoittelemaan tullut Veleno polkaisi yhtäkkiä Niederreiteriä jalkaan niin, että teko tallentui näkyvästi televisiokameroihin.

Video kyseisestä selkkauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Veleno sai tilanteesta viiden ottelun mittaisen pelirangaistuksen.

– Ihan ansaittu. Ei tuollaiset kuulu jääkiekkoon. Ihan vihoviimeisiä juttuja, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jyrähti tapauksesta MTV Urheilulle.

Myös Leijonien ykkösnimi, NHL-seura Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen oli nähnyt Velenon tempauksen videolta.

– Hyvä, että hän sai lopputurnauksen verran pelikieltoa. Olisi voinut ensi vuoden turnauksenkin verran antaa, Rantanen väläytteli.

– Turha temppu. Tuossa olisi voinut käydä huonosti. Ihme, ettei kukaan iso mies mennyt sinne painimaan. Odotin kyllä, että joku olisi reagoinut tuohon, Rantanen jatkoi.

Veleno on NHL-seura Detroit Red Wingsin pelaaja. Hän ei ole jäänyt sen enempää Rantasen mieleen.

– Emme ole niin paljoa pelanneet vastakkain, että tietäisin hänet. Varmaan hänellä meni jotenkin huuruun, mutta eivät tuollaiset jutut kuulu jääkiekkoon. Veikkaisin, että hän itsekin katuu tuota, Rantanen pyöritteli.

Leijonien MM-turnaus jatkuu tiistaina ottelulla Tanskaa vastaan. Kamppailu lähtee liikkeelle kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat