MM-kisojen törkeä käytös johti porttikieltoon loppukisoista

Osalla slovakialaisyleisöstä fanitus kääntyi nurjalle puolelle, kun Kanada teki viime sekunnilla voittomaalin kisaisäntien verkkoon. Toiminnasta on annettu sanktioita.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kun Kanadan Mark Stone teki 6-5-maalin, aiemmasta tilanteesta jäähyä vaatineet slovakkifanit alkoivat buuata äänekkäästi. Raivo meni niin pitkälle, että kentälle alkoi lentää muun muassa kolikoita ja pulloja.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti, että osa pulloja heittäneistä henkilöistä on tunnistettu, ja heille on annettu porttikielto lopputurnauksen ajaksi.

– Meillä on nollatoleranssi henkilöihin, jotka heittävät tavaraa jäälle ja asettavat pelaajien sekä muiden fanien terveyden ja turvallisuuden vaaraan. Osa jäälle tavaraa heittäneistä saatiin nopeasti kiinni turvamiesten toimesta, eikä heitä päästetä enää areenalle kisojen aikana, IIHF:n lausunnossa todetaan.

Se, että pulloja lensi jäälle, johtui myyntipisteiden työntekijöiden virheestä.

– Kävimme asian läpi työntekijöiden kanssa. Jotkut unohtivat vaihtaa juomat muovituoppeihin. Jäälle lensi 5-6 pulloa, mutta tällaista ei saisi päästä tapahtumaan, Slovakian kisaorganisaation viestintäpäällikkö Michaela Grendelová kertoo MTV Urheilulle.

– Työntekijöille painotettiin, että juomat pitää aina siirtää muovipulloista tuoppeihin.

Slovakialaiset buuasivat äänekkäästi Kanadan kansallislaulun aikaan. Kisajärjestäjät esittivät nöyrät pahoittelut kanadalaisille.

– Olemme todella pahoillamme siitä, mitä ottelun lopussa tapahtui. Lähetimme virallisen pahoittelun Kanadan joukkueelle ja kerroimme, miten pahoillamme olemme. He vastasivat hyvin nopeasti ja hyväksyivät pahoittelumme. He sanoivat ymmärtävänsä, että fanit voivat reagoida näin isoon pettymykseen. He olivat kiitollisia, että otimme heihin yhteyttä, Grendelová kertoo.

Slovakialla on alkulohkossa vielä neljä peliä jäljellä.

Lue myös:

    Uusimmat