Kanada joutui iljettävän vihan kohteeksi MM-kisoissa – ”Jäällä oli kolikoita ja lasinsiruja, se oli pelottavaa”

Kanadan ja Slovakian välinen MM-kamppailu oli kiekkoviihdettä parhaimmillaan, mutta lopussa kisaisäntä Slovakian faneilla karkasi mopo käsistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Slovakia johti ottelua 2-0 ja 4-2, mutta joutui lopulta nöyrtymään Kanadalle maalein 5-6. Ottelu tarjosi lähes kaikkea mahdollista, Slovakialta muun muassa hylättiin maali-ilottelun tuoksinassa yksi maali. Peli oli aivan loppuhetkillä 5-5-tasatilanteessa ja Kanada pelasi ylivoimaa.

Slovakian David Buc punnersi kiekon Kanadan päähän, ja kanukkien kapteeni Kyle Turris punnersi hänet voimalla laitaan. Taklaustilanteen jälkeen Turris vetäisi Bucia poikittaisella selkään, ja kotiyleisö sekosi. Kaikki vaativat jäähyä, mutta peli jatkui ja Kanada painoi päälle. Pelikello pysähtyi aikaan 59.59, kun Mark Stone latasi tulisella rannekudilla Kanadalle 6-5-maalin, sananmukaisesti viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Slovakkifanien itsehillintä petti ja jäälle alkoi lentää kaikenlaista roinaa. Viimeisen sekuntin pelaamiseen tuhraantui rutosti aikaa, kun jäätä siivottiin.

– Tämä oli hullu peli, pitää antaa iso kunnia Slovakialle. He pelasivat todella hyvän pelin ja heidän kotiyleisönsä kannusti villisti, mutta lopussa se lähti valitettavasti käsistä. Kunnioitan sitä, miten intohimoisesti he ovat kotiyleisönsä takana, mutta on harmillista, että jäälle heitettiin tavaraa. Kuka vain katsomossa, pelaajista tai kaikista hallissa olevista voi loukkaantua, kun tuollaista tapahtuu, Kanadan Damon Severson harmitteli.

Tavallaan Severson ymmärsi reaktion, mutta toteutustapa oli kyseenalainen. Viha tuntui kohdistuvan Kanadaan, ei tuomareihin, joiden päätöksistä kaikki alkoi.

– Jäälle tuli kolikoita, tuli pulloja ja lopulta jäälle päätyi lasinsiruja, mikä on vähän pelottavaa. Se oli pelottavaa ja toivottavasti he eivät tee tuota uudestaan, vaan oppivat läksynsä, Severson jatkoi.

Urheiluhengen puute jatkui, kun slovakit vislasivat ja buuasivat Kanadan voiton kunniaksi soitetun kansallislaulun aikana.

– Me emme voi vaikuttaa siihen, miten he haluavat kannustaa. He ovat intohimoisia ja heidän kotimaansa joukkue pelasi hemmetinmoisen ottelun meitä vastaan. Loppu oli mitä oli, mutta me olemme tietysti tyytyväisiä, että voitimme, Severson totesi.

Slovakian tähtipelaaja Tomas Tatar oli äärimmäisen pettynyt ottelun jälkeen. Hän ei itse nähnyt Bucin ja Turrisin tilannetta, mutta uskoi siihen, että muut pelaajat ja yleisö osoittivat mieltä aiheesta. Hän kommentoi fanien käytöstä hyvin lyhyesti.

– Siltä heistä tuntui. Emme voi oikein tehdä mitään, Tatar totesi.


Lue myös:

    Uusimmat