MM-finaalin tuomaripäätökset kuohuttavat: ruotsalaistuomarit omiensa hampaissa, kanadalaiset kiukuissaan: "Luulen, että kaikki ovat samaa mieltä"

Suomen kultajuhliin päättyneen jääkiekon MM-finaalin yhdeksi suureksi puheenaiheksi nousi tuomaritoiminta. Ruotsalaisviheltäjät Mikael Nord ja Linus Öhlund tekivät päätöksiä, jotka herättivät ihmetystä niin lähellä kuin kaukanakin.

Kysymyksiä on noussut erityisesti jatkoajalla Thomas Chabotille vihelletystä koukkaamisrangaistuksesta, jossa Hannes Björnisen on katsottu tehostaneen kaatumistaan.

– On selvää, että maila oli jalkojen välissä, mutta ei ollut kiva nähdä, mitä Björninen teki lopussa. Hän korosti rikettä, TV6:lle ottelua kommentoinut Mattias Norström sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Laitoin mailani sinne ja asetin itseni siihen tilanteeseen. Luulen, että kaikki ovat samaa mieltä siitä, että hän hiukan filmasi, Chabot totesi itse.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntija Jonas Andersson puolestaan näki ottelussa kaksi muita selkeämpää tuomarivirhettä: Björnisen "kalastuksen" ja Miro Heiskasen oman mailan aiheuttaman kanadalaisjäähyn.

– Uusinnasta katsoessa on selvää, että Björninen filmaa. Kanada oli epäonninen, sillä ottelussa nähtiin kaksi selkeästi väärää tuomiota. Nämä asiat ratkaisivat mielestäni finaalin, Andersson sanoi.

– Tuosta ei olisi pitänyt tuomita jäähyä. Tuomarit olisivat voineet katsoa tilanteen videolta, Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm sanoi.

Erikoisia ratkaisuja nähtiin myös toiseen suuntaan, kun Damon Seversonin taklaus Saku Mäenalaseen jäi viheltämättä.

Jos tilanteet ovat herättäneet närää Ruotsissa, loppuottelun hävinneen Kanadan leirissä pettymys tuomaristoon on ollut moninkertaista.

– Se on perseestä hävitä jäähyn aikana jatkoajalla. Jäähyn aikana, joka... se on perseestä, Kanadan tähtipelaaja Pierre-Luc Dubois puhisi TSN:n haastattelussa.

Björninen itse näki tilanteen eri tavalla.

– Yritimme liikkua ja saada ristiliikkeillä heidät sekaisin. Kaverin maila jäi mun jalkojen väliin. Ei siinä sitten sen ihmeellisempää, suomalaishyökkääjä sanoi MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat