Kanada koki vääryyttä? Leijonien vyöry käynnistyi kyseenalaisesta tuomiosta – nyt puhuu rangaistu hyökkääjä

Sunnuntai-iltana Tampereella käyty jääkiekon MM-finaali jätti erinäisistä tilanteista aihetta parranpärinälle. Kanadan hyökkääjä Cole Sillinger vaikutti joutuneen vääryydellä rangaistusaitioon, minkä jälkeen Suomi alkoi heti vyöryä.

Sillinger joutui kolmannessa erässä jäähylle korkeasta mailasta, vaikka Miro Heiskasen kasvoihin näytti osuvan Sillingerin rouhinnan lomassa suomalaispuolustajan oma maila.

Näet tilanteen ylälaidan videolta.

Sillinger kertoi, ettei hänellä ole tilanteesta paljoakaan sanottavaa, mutta:

– Jos olisi ollut videotarkistus, se tuomio olisi kumottu.

Sillingerinkin mukaan Heiskasen kasvoihin heilahti suomalaispuolustajan oma maila.

– Jos katsotte nauhan, näette, että hänen oma mailansa osuu.

Tuomaroinnista yleisesti Sillingerillä ei sanojensa mukaan ollut kommentoitavaa.

– He tekevät myös työtään. He tuomaroivat mestaruusottelua, joten he antavat parastaan, hän lisäsi.

"Tämä on syvältä"

Kanada pelasi Sillingerin saadessa jäähyn ennestään alivoimalla, ja Sillingerin jäähytuomion myötä Kanada oli kahden miehen alivoimalla.

Mikael Granlund kihautti pian kahden miehen ylivoiman alussa Suomelle 1–1-tasoituksen ja vei ylivoiman jatkuessa yhden miehen suuruisena 2–1-johtoon. Sillingerin rangaistus oli koitua Kanadalle varsin kohtalokkaaksi, kun Suomi sai maalivaihteen silmään juuri silloin.

Joel Armia kasvatti johdoksi myöhemmin tasaviisikoin 3–1, mutta Kanada nousi viime minuuteilla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Suomi voitti ottelun lopulta jatkoerässä 4–3, kun Sakari Manninen painoi ratkaisuosuman ylivoimalla Granlundin esityöstä.

Sillinger kiteytti pettymyksen joukkueensa nousun jälkeen nasevasti.