Miten säilyttää kauralastuja?

Voiko itse leivotut kauralastut pakastaa? Jos kauralastuja ei pakasta, niin mikä on paras säilytystapa ja kuinka kauan leivonnaiset säilyy?

Hei Leena!
Kauralastut säilyvät parhaiten kuivassa, viileähkössä huoneilmassa. Säilytä ne omassa rasiassaan, jotta niihin ei tartu vieraita hajuja tai makuja.

Laita kauralastut rasiaan limittäin tai leivinpaperia väliin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

Kuumalla ilmalla viileäkaappi tai jääkaappi lienee kuitenkin paras. Mikäli säilytyspaikassa on kosteutta, kuten jääkaappi on, tiivis rasia on paras. Jääkaappisäilytys / ilman kosteus tahtoo kyllä jättää jälkensä rapeaan rakenteeseen.

Kypsäksi paistetut kaurakeksit /lastut säilyvät ainakin parisen viikkoa, siis jos niitä ei tule syötyä :)

Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat