Miten? Ranskalaisjuoksija kipitti maratonin takaperin "järjettömään" aikaan – ylivoimainen maailmanennätys

Maratonin juoksemisessa kolmeen tuntiin ja 25 minuuttiin on jo tekemistä. Ranskalaisjuoksija Guillaume de Lustrac teki tempun takaperin – ja otti nimiinsä ylivoimaisen maailmanennätyksen.

29-vuotias Guillaume de Lustrac kellotti sunnuntaina Dromen maratonilla Ranskan Saint-Paul-les-Romans'ssa tarkalleen ajan 3.25.24. Hän rikkoi aiemman ME:n 13 minuutilla ja kolmella sekunnilla – edellisen rekordin 3.38.27 oli juossut Saksan Markus Jürgens vuonna 2017. 

De Lustrac paineli neljän minuutin ja 52 sekunnin keskimääräistä kilometritahtia. Running Magazine luonnehtii ranskalaisen uutta Guinnessin maailmanennätystä "järjettömän nopeaksi" juoksuksi takaperin.

De Lustrac lähti juoksemaan takaperin kaverinsa kanssa tehdyn vedon seurauksena. Hän kertoi "tehneensä aloittelijan virheen", lähteneensä juoksemaan kaavailtua nopeammin ja olleensa peloissa seinän tulemisesta vastaan 30 kilometrin korvilla.

– Lopulta seinä tuli vastaan 40. kilometrillä, mutta juoksu oli jo lopussa, tuore ME-mies sanaili Actu Dromen mukaan viitaten 42,195 kilometrin kokonaismatkaan.

De Lustrac on juossut maratonin etuperin parhaimmillaan aikaan 2.33.32 viime vuonna. Miehen mukaan uupumus on etuperin ja takaperin juostaessa yhtäläistä, mutta takaperin "varvaskipu tulee lisänä".

Pommit räjähtivät maratonin aikana kymmenen vuotta sitten – siitä alkoi Yhdysvaltain historian suurin takaa-ajo 1:57
Pommit räjähtivät maratonin aikana kymmenen vuotta sitten – siitä alkoi Yhdysvaltain historian suurin takaa-ajo.

Lue myös:

    Uusimmat