Miten käy prinsessa Leian? Disney saattaa saada miljoonakorvaukset Carrie Fisherin kuolemasta

Edesmenneen näyttelijä Carrie Fisherin oli määrä näytellä Star Wars -elokuvissa, joita ei ole vielä kuvattu.

Disney saattaa saada peräti 50 miljoonan dollarin vakuutuskorvaukset näyttelijä Carrie Fisherin kuolemasta.

Fisherin oli määrä esiintyä yhteensä kolmessa uudessa Star Wars -elokuvassa. Tänä vuonna elokuvateattereihin saapuvan Star Wars: Episode VIII kuvaukset valmistuivat ennen Fisherin kuolemaa, mutta vuonna 2019 ensi-iltansa saavan Episode XI:n kuvauksia ei ehditty edes aloittaa.

Näin ollen käsikirjoittajien täytyy joko muuttaa elokuvan juonta tai tuoda Fisher valkokankaalle teknisin keinoin. Tekniikkaa nähtiin jo hiljattain ensi-iltaan saapuneessa Star Wars: Rogue One -elokuvassa, kun edesmennyt näyttelijä Peter Cushing nähtiin elokuvassa tutussa roolissaan. 

Elokuvamaailmassa tapaturmien ja kuolemien varalta otetut vakuutukset ovat varsin yleisiä, mutta esimerkiksi Insurance Insider -julkaisu arvioi, että kyseessä on historian suurin yksittäinen korvaus, mikäli Disneyn vaatimukset menevät läpi.

Carrie Fisher tuli tunnetuksi ensimmäisistä Star Wars -elokuvista, jotka ilmestyivät vuosina 1977-1983. Hän näytteli prinsessa Leiaa.

Fisher menehtyi 27. joulukuuta 2016 sairaalassa. Hän oli saanut neljä päivää aiemmin sydänkohtauksen lennolla Lontoosta Los Angelesiin.

Lue myös:

    Uusimmat