Mitalistit rikkoivat räikeästi olympialaisten sääntöjä palkintojuhlissa – olympiapampulta välittömästi tiukka puheenvuoro

Olympiaurheilijoita muistutettiin sunnuntaina tiukkasanaisesti kasvomaskien käytöstä. Urheilijat saavat olla maskittomina vain urheilusuoritustensa aikana.

Esimerkiksi uinnissa jaettiin sunnuntaina mitaleita, eikä kaikki mennyt aivan kuten piti. Moni urheilija otti juhlan hetkellä kasvomaskin pois tai laski sen leukansa alle, kun heistä otettiin kuvia. Ja tämähän on kiellettyä.

Asiasta kysyttiin tänään Kansainvälisen Olympiakomitean mediatilaisuudessa. KOK:n edustaja Mark Adams sanoi, ettei ollut kyseisiä tilanteita nähnyt, mutta itse asiaan hän suhtautui tiukasti.

– Mitään lievennystä (maskin käyttöön) ei ole tehty. Me kehotamme kaikkia noudattamaan sääntöjä. Se koskee kaikkia, meitä KOK:ssa, mediaa, urheilijoita, aivan kaikkia. Tämä asia ei ole sellainen, että se olisi hyvä olla, vaan se on pakko olla, Adams linjasi.

– Me kehotamme ja pyydämme, seuratkaa kaikki sääntöjä.

Adams sanoi, että voitonriemussa on tunnetta, mutta sääntöjen on pakko olla tiukkoja. Säännöistä myös muistutetaan jokapäiväisissä palavereissa.

Minkäänlaisilla seuraamuksilla Adams ei urheilijoita uhannut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja