Mitä tapahtuu Lapille ja Suniselle? Hyundain Tänak-tiedotteessa mielenkiintoinen lausunto

Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024? 4:23
Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024?

Hyundain vahvistus Ott Tänakin siirtymisestä WRC-tiimiinsä M-Sportilta avaa uuden sivun taistelussa tulevan rallikauden kuljettajapaikoista. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu nyt Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin jatkoon.

Hyundai tiedotti keskiviikkona Tänakin paluusta tiimiin yhden M-Sportilla vietetyn vuoden jälkeen. Virolainen palaa kuljettajapariksi ainakin ensi kaudella uraansa jatkavan Thierry Neuvillen kanssa.

Täksi kaudeksi puikkoihin tullut uusi tallipäällikkö Cyril Abiteboul kertoi Hyundain tiedotteessa neuvotteluista Tänakin kanssa.

– Avasin keskustelut Ottin kanssa, ja hän oli innoissaan meidän uudistuneista tavoitteistamme ja rakenteesta, jonka olemme luoneet. Olemme tyytyväisiä siihen, että hän on valmis jatkamaan kesken jääneitä bisneksiämme, Abiteboul kommentoi.

– Olen vakuuttunut siitä, että oikeassa ympäristössä Thierry ja Ott voivat saada parhaan esiin toisistaan, Abiteboul sanoi.

Neuvillen ja Tänakin välit eivät huhujen mukaan olleet parhaimmat aiemman yhteistyönsä aikana, mihin vaikutti oleellisesti myös tallin silloinen johto. 

Tällä kaudella tiimi menetti irlantilaiskuskinsa Craig Breenin Kroatian MM-rallin testeissä tapahtuneen kohtalokkaan ulosajon seurauksena. Sen jälkeen Esapekka Lappi nousi toiseksi kisakuskiksi, ja kesällä Hyundai vahvisti Rally1-osaamistaan kiinnittämällä myös Teemu Sunisen ja Emil Lindholmin kehityskuljettajikseen.

Sunisen ja Lapin tilanteeseen Abiteboul lupaa selvyyttä lähiaikoina.

– Kun tämä pari on varmistettu, voimme ottaa aikaa ja tehdä strategista harkintaa täydestä kokoonpanostamme ensi kaudelle, Abiteboul sanoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat