Mitä jos Lipponen ja Niinistö olisivat kinastelleet Twitterissä kuten Marin ja Orpo? "Siinä olisivat kipinät lentäneet aika mukavasti"

17:28
Tunteita kuumentanut vastakkainasettelu Pöllöraadin käsittelyssä.

MTV:n Uutisaamun Pöllöraati tarttui ruotimaan sitä, miksi pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja päätyivät rajuun sanasotaan Twitterissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo päätyivät viime viikon lopulla Twitterissä kiivaaseen sanasotaan. Kiistan keskellä olivat hallituksen koronatoimet ja se, että Marinin mukaan Orpo tekee oppositiopolitiikkaa valheellisilla väittämillä.

MTV:n Uutisaamun Pöllöraati oli sitä mieltä, että tässä on nähtävissä pienimuotoista paluuta perinteisempään politiikkaan.

– Jossain vaiheessa ryhdytään politiikassa puhumaan taas politiikasta, ja siinä tilanteessa on aika hyvä olla tämmöinen ikään kuin kahden välinen mittelö, toimittaja Jari Korkki toteaa.

Sekä Korkki että MTV:n politiikan toimittaja Alec Neihum ja Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson ovat samoilla linjoilla siitä, että kyseessä on myös SDP:n ja kokoomuksen välinen mittelöinti.

– Marin on selvästi tarttunut näihin kokoomuksen ulostuloihin ja pieniin provokaatioihin. Perussuomalaiset on taas jäänyt täysin ulkopuolelle. Se varmasti loppujen lopuksi sopii Marinillekin, joka ei pidä kokoomuksesta, mutta varmaankin vielä vähemmän perussuomalaisista, Neihum sanoo.

Aika ei vielä kypsä nokittelulle

Pettersson kuitenkin toteaa, että aika ei ole vielä kypsä tällaiselle nokittelulle, koska Suomi ja koko maailma ovat erittäin suurien asioiden äärellä.

– Mulla itsellä vielä tällainen tämän tyyppinen uutinen, että joku suuttui jollekulle tai tykkääkö Sanna Katrista tai tällaisista, niin mun toleranssi niille on vielä toistaiseksi tosi matala, hän sanoo.

– Rakastan toki juoruja ja politiikkaan kuuluu tällainen nokittelu, se on ihan selvää, mutta toistaiseksi muhun ei uppoa sellainen.

– Nyt pitää olla aika tarkkana, että minkälaisissa asioissa lähtee nostamaan minkäänlaista metakkaa, Neihumkin huomauttaa.

Pöllöraati uskoo poliitikkojen olevan hyvin tietoisia siitä, että heidän Twitter-nokittelunsa ei jää huomaamatta ja nousee otsikoihin.

– Olisin kyllä halunnut nähdä, että mitä (Paavo) Lipponen ja (Sauli) Niinistö olisivat aikoinaan saaneet aikaan Twitterissä. Siinä olisivat kipinät lentäneet aika mukavasti, Korkki naurahtaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja