Mitä Ilves-pelaajan olisi tuomarin mielestä pitänyt tässä tehdä? – "Ilmeisesti täytyy osata ennustaa milloin maila tulee hajoamaan"

1:11
Tuomas Salmelan rangaistus rikkoutuneesta mailasta jätti ilmoille kysymyksen, miten Ilves-puolustajan olisi erotuomarin mukaan pitänyt tilanteessa toimia?

Jääkiekon SM-liigan puolivälieräottelussa Raumalla rikkoutuneella mailalla pelaamisesta annettu rangaistus saattaisi naurattaa Ilves-fanejakin, jos se ei johtanut Lukon avausmaaliin ylivoimalla.

Tiistain toisen puolivälieräottelun avauserän lopussa puolustaja Tuomas Salmela kamppaili oman maalinsa takana Lukon Kristian Pospisilia vastaan. Kaksikko kaatui jäähän, ja ilmeisesti Salmelan maila katkesi tässä rytäkässä.

Kiekko ajautui pian laitaan, josta Salmela oli aikeissa ottaa sen haltuunsa. Hän kuitenkin huomasi heti mailansa antavan periksi ja heitti sen oikeaoppisesti menemään.

Ennen kuin Ilves-puolustaja ehti potkia kiekkoa eteenpäin, erotuomarilla oli jo käsi pystyssä rangaistuksen merkiksi. Salmelalle vihellettiin kahden minuutin rangaistus rikkoutuneella mailalla pelaamisesta. Liigan sääntö numero 120 kertoo asiasta seuraavaa:

"Pelaajan täytyy pudottaa rikkoutunut maila välittömästi. Jos hän osallistuu pelitilanteeseen rikkoutuneen mailan kanssa, hänelle tuomitaan pieni rangaistus."

Varakapteenina toimiva Anssi Salmela yritti vielä keskustella tuomarin kanssa sukunimikaimansa jäähystä, mutta laihoin tuloksin. Tapaus herätti Ilves-fanien keskuudessa tyrmistystä sosiaalisessa mediassa.

– Ilmeisesti täytyy osata ennustaa milloin maila tulee hajoamaan, ja heittää pois jo etukäteen. Ei kun ei, siitä tulis kuitenkin mailanheitto, yksi kommentoijista totesi.

Tilanne meni Ilveksen kannalta vieläkin synkemmäksi, kun Eetu Koivistoinen sivalsi Salmelan rangaistuksen aikana Lukon 1-0-johtoon komealla rannelaukauksella. Lukko voitti ottelun lopulta 4-1, ja sillä on perjantaina mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja voitolla Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja