Mitä hallitus voi tehdä estääkseen brittimuunnoksen leviämisen? Jopa valmiuslakia on väläytelty: "Terveysviranomaiset ovat sitä mieltä, että kyse on ehkä vain viikoista"

4:24
Tartuntalakia uudistetaan – mitä on luvassa? Katso videolta koko keskustelu!

Hallitus ei tee tänään päätöksiä uusista koronatoimista. Valmiuslain käyttöönotto ei välttämättä ole silti enää kaukana, ja syynä on koronaviruksen brittimuunnos, kertoo politiikan toimittaja Antonia Berg MTV Uutiset Livessä.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei aio päättää tänään kello 17 alkavissa neuvotteluissaan uusista rajoituksista.

Ministerit tulevat käymään läpi koronatilannetta ja etenkin brittimuunnosta, jonka on pelätty levitessään nostavan tartuntamääriä rajusti Suomessakin.

– Hallitus käy vähän läpi, mihin toimenpiteisiin he voivat ryhtyä, jos tilanne eskaloituu yhtäkkiä, Berg kertoo.

Toistaiseksi Suomessa on raportoitu alle 50 tapausta virusmuunnoksesta.

Hallituslähde: Valmiuslain käyttöönotto on lähellä

Keväällä Suomessa todettiin poikkeusolot ja otettiin käyttöön järeä valmiuslaki, jonka nojalla esimerkiksi Uusimaa eristettiin.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei keskustele valmiuslain käyttöönotosta tänään.

– Mutta hallituslähde, jonka kanssa juttelin eilen, sanoi, että ei olla vielä kertaakaan oltu näin lähellä sitä tilannetta kuin nyt, että otettaisiin valmiuslaki taas käyttöön, Berg sanoo.

– Syy tälle on nimenomaan tämä brittimuunnos. Terveysviranomaiset ovat sitä mieltä, että kyse on ehkä vain viikoista, kunnes voitaisiin todeta, että Suomessa vallitsee poikkeusolot ja otetaan käyttöön tämä valmiuslaki.

Erään hallituslähteen mukaan hallitus aikoo keskustella myös leviämisvaiheen toimenpiteiden käyttöönotosta koko maassa riippumatta alueen koronatartuntatilanteesta.

Neuvottelujen antia seurataan illan aikana MTV Uutisten eri kanavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja