Mitä Ferrari-kohussa oikein tapahtui? Charles Leclerc avautui jälleen tallinsa toiminnasta

Venäjän GP päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Mercedes-kuskien kaksoisvoittoon. Kisan alussa nähtiin hyvin hämmentäviä vaiheita, kun Ferrari antoi suoria määräyksiä Sebastian Vettelille. Mitä italialaistallin tuoreimmassa kohussa oikein tapahtui?

Koko tarina pyörähti liikkeelle jo kisan lähdössä. Kolmannessa ruudussa ollut Vettel sai imuapua paalumies Charles Leclerciltä, minkä myötä Vettel nousi kärkeen. Leclerc oli tallikaverinsa perässä, kun taas toisesta ruudusta lähtenyt Mercedeksen Lewis Hamilton oli yhtäkkiä kolmantena.

Ferrarin henkilökunnan ja kuljettajien välinen taktiikkakeskustelu alkoi nopeasti lähdön jälkeen.

Kierros 2

Xavier Marcos Padros (Leclercin kisainsinööri): Suunnittelemme vaihtoa jossain vaiheessa kisaa.
Leclerc: Kyllä, kyllä, ei mitään ongelmaa. Ymmärrän.

Kierros 6

Padros: Sebastian päästää sinut edelle seuraavalla kierroksella.
Vettel kisainsinöörilleen Riccardo Adamille: Olisin ohittanut hänet joka tapauksessa. Mutta jatketaan nyt vielä parin kierroksen ajan.

Kierros 7

Adami Vettelille: Päästä Charles edelle.
Vettel Adamille: Hänen pitää olla lähempänä.

Kierros 8

Adami Vettelille: Päästä hänet. Ero on 1,4 sekuntia.
Leclerc Padrosille: Laitoitte minut hänen taakseen. Meidän pitää jutella tästä myöhemmin. On vaikea saada eroa pienemmäksi.

Kierros 10

Adami Vettelille: Olet nopein auto radalla. Anna mennä vain, kaikki sujuu hyvin. Katsomme nyt suunnitelmaa C. Charles on 1,9 sekunnin päässä.
Laurent Mekies (Ferrarin F1-urheilujohtaja) Leclercille: Charles, teemme vaihdoksen myöhemmin. Lewis on lähellä ja meidän pitää painaa nyt. Teemme sen myöhemmin, keskity vain ajamiseen. Kiitos.
Leclerc Mekiesille: Ymmärrän, mutta ainoa juttu on se, että minä kunnioitin (suunnitelmaa). Annoin imuavun ongelmitta. Ja yritin painaa kovasti kisan alussa. Noh, tilanne on mikä on.

Ferrari kikkaili vaihdoksen varikkopysähdysten kohdalle. Saksalaiskuski Vettel jatkoi radalla pidempään kuluneiden renkaiden kanssa. Leclerc hyödynsi tämän, ohittamalla saksalaisen pysähdysten yhteydessä.

Vettel kuitenkin keskeytti heti pysähdystä seuranneella kierroksella.

Ferrari oli otsikoissa jo viikko sitten Singaporessa, kun Leclerc kävi kovasanaista keskustelua tallin kanssa varikkopysähdyksiin liittyneistä ratkaisuista. Tuolloin Vettel ohitti hänet aikaisemman pysähdyksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat