Mainos

Mistä löytyy kaukosäädettävän auton vara-avain?

1:23

Kauko-ohjattavalla lukituksella varustettujen autojen mukana toimitetaan vanhanaikainen fyysinenkin avain. Mistä sen voi löytää?

Uudella tai vieraalla autolla ajava voi kohdat jännittävän tilanteen, jos esimerkiksi kauko-ohjattavan avaimen paristo loppuu ja autoon ei pääse ilman fyysistä avainta. Mistä vara-avaimen voi löytää?

– On ehkä väärin puhua vara-avaimesta. Kauko-ohjaava vara-avain löytyy kotoa avainkaapista tai vaimon käsilaukusta, Autoliiton Teppo Vesalainen vastaa nauraen.

Vesalaisen mielestä on järkevämpää puhua mekaanisesta avaimesta.

– Lähes jokaisessa autossa mekaaninen avain löytyy kauko-ohjainavaimen sisältä. Toisissa automerkeissä avain ponnahtaa linkkuveitsimäisesti esiin, kun painetaan kauko-ohjaimen kyljessä olevaa pientä ja yleensä pyöreää painiketta, hän neuvoo.

Joissakin autoissa vara-avaimen saa vedettyä irti kauko-ohjainavaimesta. Tietyissä autoissa tämä toimenpide saattaa edellyttää mekaanista avainta paikallaan pitävän salvan vapauttamisen. Vapautuksen voi tehdä avaimen kyljessä sijaitsevalla painikkeella tai liukukytkimellä.

– Mekaanisen avaimen löytämisessä ja irrottamisessa on käyttöohjekirja hyvä apu. Sieltä löydät ohjeet, miten juuri oman autosi kanssa tulee toimia, Vesalainen linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.