Mistä löytyy kaukosäädettävän auton vara-avain?

Uudenkin auton kaukosäätimestä löytyy perinteinen avain 1:23

Kauko-ohjattavalla lukituksella varustettujen autojen mukana toimitetaan vanhanaikainen fyysinenkin avain. Mistä sen voi löytää?

Uudella tai vieraalla autolla ajava voi kohdat jännittävän tilanteen, jos esimerkiksi kauko-ohjattavan avaimen paristo loppuu ja autoon ei pääse ilman fyysistä avainta. Mistä vara-avaimen voi löytää?

– On ehkä väärin puhua vara-avaimesta. Kauko-ohjaava vara-avain löytyy kotoa avainkaapista tai vaimon käsilaukusta, Autoliiton Teppo Vesalainen vastaa nauraen.

Vesalaisen mielestä on järkevämpää puhua mekaanisesta avaimesta.

– Lähes jokaisessa autossa mekaaninen avain löytyy kauko-ohjainavaimen sisältä. Toisissa automerkeissä avain ponnahtaa linkkuveitsimäisesti esiin, kun painetaan kauko-ohjaimen kyljessä olevaa pientä ja yleensä pyöreää painiketta, hän neuvoo.

Joissakin autoissa vara-avaimen saa vedettyä irti kauko-ohjainavaimesta. Tietyissä autoissa tämä toimenpide saattaa edellyttää mekaanista avainta paikallaan pitävän salvan vapauttamisen. Vapautuksen voi tehdä avaimen kyljessä sijaitsevalla painikkeella tai liukukytkimellä.

– Mekaanisen avaimen löytämisessä ja irrottamisessa on käyttöohjekirja hyvä apu. Sieltä löydät ohjeet, miten juuri oman autosi kanssa tulee toimia, Vesalainen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat