Haju- ja makuaistin puutetta on pidetty yhdessä kuumeen kanssa lähes varmana merkkinä koronavirustartunnasta. Infektio voi aiheuttaa paitsi aistien heikentymistä, myös niiden vääristymistä.
Osalla koronapotilaista haju- ja makuaisti eivät katoa, vaan ne vääristyvät. The Washington Postin, Newsweekin ja BBC:n haastattelemat potilaat ovat kertoneet esimerkiksi viinin, kahvin ja lihan haisseen bensiiniltä, kemikaaleilta, tupakansavulta tai pilaantuneelta, mikä on tehnyt syömisestä hankalaa.
Usein vaiva paranee muutamissa viikoissa, mutta pitkittyessään aistimuutoksilla on negatiivinen vaikutus ihmisen hyvinvointiin.
Chemical Senses -julkaisussa kesäkuussa ilmestyneen kansainvälisen kyselytutkimukseen osallistuneista 4000 koronapotilaasta 7 prosenttia kärsi hajuaistin vääristymästä. Syyksi häiriölle on esitetty esimerkiksi sitä, että koronavirus tuhoaa vaurioittaa nenän kudoksia ja hermopäätteitä. Huonontuneen hajuaistin myötä myös makuaisti heikkenee.