"Minua kutsutaan homoksi vasemmalta ja oikealta" – huippu-urheilija Lucaksella, 22, on vastaviesti kiusaajilleen

Huippualppihiihtäjä Lucas Braathenia kiusataan sosiaalisessa mediassa ulkoisten seikkojen vuoksi. 22-vuotias norjalainen kertoo ikävästä ilmiöstä vahvoin vastasanoin.

Pujottelucupia tällä maailmancup-kaudella johtava Braathen on alppihiihdon ohella kiinnostunut muodista, ja hän on esitellyt urheilun ulkopuolista pukeutumistaankin sosiaalisessa mediassa. Töykeitä kommentteja on satanut paljon.

Viime viikolla Braathen reagoi tähän julkaisullaan Instagramin tarinaosiossa.

– En malta odottaa, että kaikki te tuhlaatte aikaanne sanomalla minulle, etteivät miehet voi pitää hameita, Braathen kirjoitti julkaisuunsa, jossa hänellä oli hame yllään.

Braathen on toisinaan myös lakannut kynsiään, ja hänellä oli otoksessa näkyvässä peukalon kynnessään kynsilakkaa.

"Minusta tämä on hauskaa"

Braathen on nyt vastannut kriitikoilleen myös Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

– Minua kutsutaan homoksi vasemmalta ja oikealta negatiivisella tavalla, vaikka voin itse nähdä sen positiivisena. Ehkä se, että käyttää vaatetusta, joka oli joskus enemmän naisille kuin miehille tarkoitettu, ei välttämättä ole homoseksuaalisuutta, vaikkei se olisikaan negatiivista, hän sanoo.

Norjalaisen isän ja brasilialaisen äidin poika pohtii, että kritiikkiin saattaa vaikuttaa se, että hän tulee "konservatiivisesta lajista", kun joidenkin muiden lajien piirissä erilaisuus voi saada kukkia vapaammin.

– Minusta tämä on hauskaa. Ihmiset pitävät minua liian feminiinisenä, ja kirjoitin kommenttini sen takia.

Ei vain syöntiä, treeniä ja nukkumista

Braathen kertoo saavansa myös kommentteja, joiden mukaan hän ei keskittyisi urheiluun riittävästi kaavalla, jossa urheilija syö, harjoittelee ja nukkuu.

– En ole sellainen. Alppihiihto on laji, johon käytän eniten aikaani, mutta se on vain yksi monista mielenkiinnonkohteistani. En pystyisi alppihiihtämään, jos se muodostaisi koko arkipäiväni.

Braathen on voittanut toistaiseksi urallaan viisi maailmancupin osakilpailua, joista kolme tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat