Ministeriössä pidetään todennäköisenä, että kuntavaaleja ei siirretä: "Tällä hetkellä poliitikkojen hyvinkin yksimielinen tahtotila on se, että vaalit pidetään keväällä"

Poliitikkojen hyvinkin yksimielinen tahtotila on se, että vaalit pidetään keväällä. Tämä on kansliapäällikkö Kirsi Varhilan viesti MTV Uutisille vaalien siirtämiseen liittyvään keskusteluun. 

Ovatko vaalit tässä koronatilanteessa turvallisuusriski?

– Jos tilanne pysyy tällaisena kuin nyt, niin vaalit voidaan kyllä järjestää, sosiaali- ja terveysministeriön Varhila kommentoi.

Pidättekö todennäköisenä, että vaalit pidetään keväällä?

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että vaalit pidetään keväällä. Ainakin tällä hetkellä näyttää hyvin selkeästi siltä, että poliitikkojen hyvinkin yksimielinen tahtotila on se, että vaalit pidetään keväällä.

Varhila kuitenkin muistuttaa koronasuositusten noudattamisen tärkeydestä. 

– Jos suosituksia ei noudateta, niin riskit saattavat kasvaa sen suhteen, että kuinka voimallisia terveysturvallisuusjärjestelyjä pitää tehdä, että vaalit pystytään järjestämään.

Vaalien siirtämisestä tällä viikolla keskustelun aloittanut oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoi tänään Demokraatille, että hän ei liputa vaalien siirtämisen puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat