Ministeri Tuppurainen Uniper-sovusta: Paras mahdollinen kompromissi näissä olosuhteissa

Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, minkälainen ratkaisu Uniperin turvaamiseksi on syntymässä 2:30

Eurooppa -ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen pitää Fortumin ja sen tytäryhtiö Uniperin sekä Saksan hallituksen sopua tärkeänä. 

Tuppuraisen mukaan ensisijaisena tavoitteena oli löytää ratkaisu, jossa valtion omistaja-arvo Fortumissa säilyy ja kehittyy.

Suomen valtio on Fortumin suurin omistaja ja näkemyksenä oli, ettei Fortumin tai Suomen valtion lisärahoitusta tulisi myöntää osana ratkaisua.

Tavoitteena oli myös, että  Fortumin myöntämä 4 miljardin euron osakaslaina ja Uniperin puolesta annetut 4 miljardin emoyhtiötakaukset jäisivät voimaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että tavoitteet saavutettiin neuvotteluissa.

– Kävimme Saksan ministerikollegoideni kanssa tiivistä keskustelua tilanteesta ja pidän tärkeänä, että lopputulema on kaikkien osapuolten hyväksyttävissä. Suomessa hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on puoltanut nyt saavutettua ratkaisua, Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Saksan valtio hankkii 30 prosentin osuuden Uniperista noin 267 miljoonalla eurolla. Lisäksi Saksan hallitus on sitoutunut tarjoamaan Uniperille enintään 7,7, miljardia euroa rahoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat