Mainos

Minimissejä Suomeen – ajatus ei miellytä tutkijaa

Ajatus lasten kauneuskilpailuista ei miellytä tyttöjen kauneusihanteen kanssa työskennellyttä tutkijaa.

– Miksi tällaiseen pitää liittää kilpailu mukaan? Jos halutaan, että pienille tytöille on prinsessapäivä, niin kilpailun mukana oleminen karsii heti osan tytöistä pois, sanoo tutkimusapulainen Mari Laakso.

Mari Laakso on tehnyt tänä vuonna MLL:lle tyttökyselyn, jossa selvitettiin muun muassa tyttöjen tyytyväisyyttä omaan vartaloon ja ulkonäköön.

Suomessa järjestetään loka-marraskuun aikana kauneuskilpailutapahtuma 6-12 –vuotiaille tytöille. Järjestäjä Marjo Niittyviita painottaa, että tapahtuma ei niinkään ole kilpailuhenkinen, vaan tarkoituksena on tehdä positiivinen prinsessakokemus pienille tytöille.

Suomen tapahtumassa jokainen osallistuja on joko ykkönen, kakkonen tai kolmonen. Niittyviidan mukaan siksi, että jokainen saisi positiivisen kokemuksen ollessaan kolmen parhaan joukossa.

– Mutta kyllä sen kuitenkin näkee lapsen naamasta, kun ei olekaan siellä parhaimpien joukossa, Mari Laakso miettii.

Äiti, mä haluan mukaan!

Entä, jos oma tytär haluaa kauneuskilpailuun mukaan? Tyttöjen itsetuntoa tutkinut Laakso muistuttaa vanhempien mallin tärkeydestä.

– Täytyy sitten muistuttaa lasta, että kilpailussa voi tulla pettymyksen tunteita siitä huolimatta, että tyttö on ihana juuri sellaisen kuin on. Ja ettei vanhempien puhe mene yli sillä tavoin, että muistutetaan: sun pitää sitten näyttää tosi ihanalta siellä lavalla.

– Ja vanhempien malli tarttuu myös kodista. Jos äiti koko ajan peilaa ja voihkii, että voi kun olen lihava tuolta ja tuolta, niin samalla viesti välittyy sille omalle lapselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.