Mainos

Pikkutyttöjen kauneuskilpailut Suomeen

Prinsessaleikkejä vai pikkutyttöjen missikilpailut? Ei kumpikaan, vaan tyttöjen kauneuspäivä prinsessana, sanoo lasten kauneuskilpailuja järjestävä Marjo Niittyviita.

Television Supermarjo ja tytöt –sarjasta tuttu Niittyviita on järjestämässä loka-marraskuun aikana pääkaupunkiseudulla kauneuskilpailut alle 12-vuotiaille tytöille. Kilpailuissa tulee olemaan kaksi sarjaa, 6-8 –vuotiaiden sekä 9-12 –vuotiaiden sarja.

Yhdysvalloissa lasten kauneuskilpailut ovat tuottoisa bisnes. Osassa niistä käytetään tekorusketusta, meikkejä ja rintatoppauksia. Niittyviita kuitenkin vakuuttaa, että jenkkityyli ei ole rantautumassa Suomeen.

– Olen aina katsellut näitä jenkkien lapsimissikisoja ja ajatellut, että ai kamala, miksi lapset esineellistetään? Miksei tätä voisi tehdä toisin, päivä prinsessana –tyyliin? Monella tytöllä on kuitenkin unelmana pukeutua kauniiksi ja laittaa kruunu päähän.

Suomen tapahtumassa kukaan ei jää palkitsematta, vaan kaikki ovat joko ykkösiä, kakkosia tai kolmosia.

– Haluan, että tästä jää itsetuntoa nostattava vaikutus. Jos tällaisen tekee väärin, voi yhden päivän aikana romuttaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa hirveästi.

Niittyviita sallii kauneuskilpailussaan pienen ehostamisen, kuten huulikiillon, poskipunan ja kynsilakan. Ei kuitenkaan esimerkiksi itseruskettavia aineita eikä tekoripsiä.

– Ehostamisen tulee lähteä lapsesta itsestään. Jos lapsi sanoo, että äiti haluaisin kiharat, niin sitten laitetaan kilpailun kauneuskeskuksessa kiharat. Kaiken täytyy lähteä lapsesta, Niittyviita korostaa.

Vielä ensimmäisestä vuodesta Niittyviita ei odota taloudellista menestystä – ja hän on varautunut myös negatiivisten kommenttien ryöppyyn.

– Aina, kun tekee jotain uutta, se kohahduttaa. Toivon, että ihmiset ensin katsoisivat, miten tapahtuma järjestetään, ja arvostelisivat vasta sen jälkeen.

Lasten kauneuskilpailuista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehti kertoo myös, että Virossa järjestetään syyskuussa Little Miss Estonia -kilpailu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.